Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΤΕΛ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ

Να προσφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσανατολίζονται οι βαμβακοκαλλιεργητές της Βοιωτίας, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των εκκοκκιστηρίων της περιοχής εφαρμόζει εναρμονισμένες πρακτικές όσον...... αφορά στον καθορισμό των φετινών τιμών παραγωγού για το σύσπορο βαμβάκι.
Μετά τις διαμαρτυρίες των βαμβακοπαραγωγών και την παρέμβαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού, μόνο μια εκκοκκιστική επιχείρηση, από τις 5 ιδιωτικές που λειτουργούν στη Βοιωτία, αφού τα δύο εκκοκκιστήρια της τοπικής Ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών παραμένουν κλειστά, προχώρησε σε αύξηση των τιμών παραγωγού στα 32 λεπτά το κιλό.
Αντιθέτως, τα άλλα τέσσερα εκκοκκιστήρια εμμένουν στην αρχική, ιδιαίτερα χαμηλή όπως τη χαρακτηρίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί, τιμή των 26 λεπτών το κιλό, ενιαία για όλες τις ποσότητες και όλες τις ποιότητες που παραδίδουν οι καλλιεργητές προς εκκόκκιση.
Η προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καρτέλ που έχει διαμορφωθεί αποτελεί τη μοναδική διέξοδο, δηλώνουν βαμβακοπαραγωγοί της Βοιωτίας, οι οποίοι υπογραμμίζουν παράλληλα ότι η μείωση της ισοτιμίας του δολαρίου, σε συνδυασμό με την άνοδο του δείκτη Cotton A Index στο Λονδίνο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τιμές παραγωγού μέχρι και 35 λεπτά το κιλό μπορούν να θεωρούνται με τα σημερινά δεδομένα ως αποδεκτές.
πηγη: ana-mpa

Δεν υπάρχουν σχόλια: