Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Aκόμα ο Ραγκούσης δεν κατέθεσε το σχέδιο νόμου για τον "Καποδίστρια Νο2" και ήδη στους δήμους της Ημαθίας έχουν αρχίσει να καταγράφονται οι πρώτες αναφορές σε πρόσωπα που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να χριστούν υποψήφιοι δήμαρχοι.
Ακούγονται αρκετά ονόματα τόσο στον δήμο Βέροιας όσο και στον δήμο Αλεξάνδρειας που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
ΒΕΡΟΙΑ
Στο δήμο Βέροιας στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως θα κυριαρχήσει το όνομα της νυν δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου μιας και είναι εν ενεργεία δήμαρχος και έχει εκ των πραγμάτων το προβάδισμα σε όποιας μορφής διαδικασία επιλογής προκριθεί από το κόμμα αυτό.
Η δήμαρχος μπορεί να κατηγορείται από φίλους και αντιπάλους ότι δεν κατάφερε να παράξει έργο, μπορεί να λέγεται κατά κόρον ότι λειτούργησε επικοινωνιακά και μόνον και όχι ουσιαστικά αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι έχει το προβάδισμα στην κούρσα.
Ενδιαφερόμενοι υπάρχουν αρκετοί και θα μπορούσαν άνετα να ηγηθούν της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στους στενούς συνεργάτες της δημάρχου Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Δάσκαλο, Ν. Μαυροκεφαλίδης, Τ. Χατζηαθανασίου (αντιδήμαρχοι), τον δικηγόρο Φ. Καραβασίλη (πρώην αντινομάρχη), ο Ζ. Κόλβατζης, ο Σ. Γαβριηλίδης και άλλους.
Βέβαια, ο πλέον πετυχημένος δήμαρχος της πόλης είναι κατά κοινή εκτίμηση όλων ο Γ. Χασιώτης και πολλοί είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν την επιστροφή του στον χώρο της αυτοδιοίκησης.
Στον χώρο της ΝΔ ο τέως δήμαρχος Χρ. Σκουμπόπουλος ήδη έχει εκφράσει την διαθεσιμότητά του και έχει αρχίσει τις επαφές. Επίσης, ένα δυνατό όνομα που έχει μεγάλες πιθανότητες νίκης είναι αυτό του τέως προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γ. Μηνά που φαίνεται να προκρίνεται από αρκετούς πολιτικούς παράγοντες. Επίσης, δεν θα έλεγε όχι σε πιθανή πρόσκληση ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Αργ. Γκαμπέσης.
Τέλος, στο τραπέζι των σεναρίων ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα και το όνομα του νυν νομάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη δεδομένου ότι θα καταργηθεί η Ν.Α και θα προκύψουν οι Περιφέρειες και προφανώς δεν θα θέλει να εκτεθεί ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων και ήδη έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από αρκετούς επίδοξους υποψήφιους. Ακούγεται το όνομα το εκπαιδευτικού Χάρη Χατζημιχάλη που ήταν υποψήφιος σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δ. Παράσχου αλλά η συγκομιδή των σταυρών ήταν χαμηλή. Επίσης, ακούγεται το όνομα του παλιού δημάρχου της πόλης Φώτη Πουρλιοτόπουλου που όμως έχει ένα δυνατό ντεσαβαντάζ δεδομένου ότι έχει μπει από καιρό στην έκτη δεκαετία της ζωής του και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συμβολίσει την ανανέωση που τόσο ανάγκη έχει η πολιτική ζωή.
Δεν θα ήταν αρνητικός ο γυναικολόγος Σάκης Τολιόπουλος πλην όμως η ενασχόλησή του με τα κοινά τα τελευταία χρόνια είναι μηδενική.
Είναι φανερό πως καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις θα παίξει διάθεση του νυν δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου. Ο δήμαρχος έχει εκ των πραγμάτων το προβάδισμα σε όποιας μορφής κούρσα επιλεγεί από το ΠΑΣΟΚ για να προκριθεί ο υποψήφιός του. Είναι εν ενεργεία δήμαρχος, πετυχημένος με μεγάλο έργο. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν είναι διατεθειμένος να μπει σε διαδικασία κρίσης και επιλογής του κόμματος ή θα ανταποκριθεί θετικά μόνον στην περίπτωση που του το προτείνουν τα ανώτερα κομματικά όργανα.
Αν αποφασίσει να μην συμμετάσχει στις διαδικασίες ο Μπ. Γκιόνογλου τότε το "παιχνίδι" ανοίγει και προβάλλονται ως εν δυνάμει ικανοί υποψήφιοι οι Γ. Απατσίδης, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της ελάσσονος μειοψηφίας, ο Κ. Ναλμπάντης πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλ. που έχει υψηλό βαθμό αποδοχής από τους δημότες μιας και συγκέντρωσε πάνω από χίλιους σταυρούς προτίμησης.
Επίσης στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τις προϋποθέσεις να ηγηθούν ενός ψηφοδελτίου διαθέτουν ο νυν αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Νίκος Ανεσίδης, ο δικηγόρος Γ. Μοσχόπουλος και ο οικονομολόγος Ανδρ. Κόντης.
Στον χώρο της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια το σκηνικό δείχνει ότι τα τραύματα του παρελθόντος επουλώνονται και η παράταξη θα οδηγηθεί με προϋποθέσεις νίκης στις εκλογές. Η επάνοδος στο χώρο του Σ. Κούγκα έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα και είναι φανερό στους κύκλους του κόμματος.
Ως ικανοί υποψήφιοι να σηκώσουν το βάρος της αναμέτρησης εμφανίζονται ο Νίκος Αλεξόπουλος του οποίου η διεισδυτικότητα σε όλους τους χώρους είναι εγνωσμένη. Επίσης, ακούγεται το όνομα του οδοντιάτρου Γιάννη Γκιουρτζή που ως γνωστόν παραιτήθηκε από την θέση του αντινομάρχη προ δυο μηνών και της δικηγόρου Θοδώρας Κουρκουτά που είχε θητεύσει ως αντινομάρχης επι νομαρχίας Σπάρτση.
Το ενδιαφέρον του εκδήλωσε και ο νυν δήμαρχος Πλατέος Φ. Δημητριάδης αλλά έχει το ντεσαβαντάζ της γεωγραφικής προέλευσης, ότι δηλαδή δεν προέρχεται από την έδρα του δήμου.
ΝΑΟΥΣΑ
Στον χώρο του ΠΑΣΟΚ κυρίαρχος είναι ο νυν δήμαρχος Γ. Καραμπατζός αν και έχει πολλά προβλήματα. Ενδιαφέρονται να ηγηθούν ψηφοδελτίου η κ. Ίλια Ιωσηφίδου με μεγάλες πιθανότητες νίκης εάν και εφόσον η ΝΔ δεν συγκροτήσει ψηφοδέλτιο το οποίο εκ των πραγμάτων θα ηττηθεί. Επίσης ακούγονται τα ονόματα των κ. Φουντούλη Γ και Μαυρογιώργου Τάκη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαρη, καλά είναι να μην παρουσιάζεις τις ευχές σου σαν πραγματικότητα. Ή κάνε σωστό ρεπορτάζ ή άστο!

Ανώνυμος είπε...

Ναί Χάρη. Ή θα γράψεις ότι εύχομαι εγώ ή άστο. Ή θα γράψεις τις δικές μου σκέψεις ή άστο.
Ναί Χάρη. Ή ρώτα εμένα για το ρεπορτάζ που έχω στο κεφάλι μου ή άστο.
Δεν δικαιούσαινα γράφεις αν δεν με ρωτάς.
Άστο. Να φύγεις. Να πας αλλού.
Μόνο εγώ έχω το κααλό ρεπορτάζ.
Δεν κατάλαβα. Θα γράφεις ότι θέλεις εσύ;