Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Νέα παιδιά φοιτητές και φοιτήτριες αμερικανικών πανεπιστημίων, εβραϊκής καταγωγής, επισκέφθηκαν χθες τη Βέροια στα πλαίσια ενός προσκυνηματικού ταξιδιού στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την εβραϊκή συναγωγή και τα εβραϊκά μνήματα, όπου προχώρησαν σε συμβολικό καθαρισμό του χώρου, τιμώντας τους προγόνους τους.
Τους φοιτητές και τον αρχηγό της εκδρομής, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την αμερικανική εβραϊκή κοινότητα, υποδέχθηκε στην παλιά συνοικία των Εβραίων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ν. Μαυροκεφαλίδης προσέφερε στους επισκέπτες ένα λεύκωμα με την ιστορία της πόλης, όπου γίνεται αναφορά και στην εβραϊκή κοινότητα της Βέροιας, και υπογράμμισε την ειρηνική συνύπαρξη των Εβραίων με τον κοινωνικό Ιστό της πόλης, μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανταπαντώντας ο αρχηγός της αποστολής ευχαρίστησε τον κ. Μαυροκεφαλίδη και τη Δήμαρχο Βέροιας που παρά την απουσία της για υπηρεσιακούς λόγους στη Ρώμη, φρόντισε για την υποδοχή τους, τονίζοντας πως η παγκόσμια εβραϊκή κοινότητα ευχαριστεί την πόλη για τον ιδιαίτερο σεβασμό και τη φροντίδα που έδειξαν κατά την ανακαίνιση της εβραϊκής συναγωγής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα.
Μετά την ξενάγηση στο χώρο ακολούθησε ένα σύντομο τελετουργικό με εβραϊκούς ύμνους και στη συνέχεια οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν προς στα εβραϊκά μνήματα, παρατηρώντας και φωτογραφίζοντας τα σπίτια της εβραϊκής συνοικίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΛΦΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ.
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΠΡΙΒΕ.

Ανώνυμος είπε...

PROS 12:22
E ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;