Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΔΕ

Έχω μια απορία.
Στα πλαίσια της διαφάνειας και της άμεσης ενημέρωσης των πολιτών για την οποία τόσα πολλά έχει πει ο πρωθυπουργός, δεν θα έπρεπε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση και στους φορείς της, να δώσουν άμεσα στην δημοσιότητα:
1. Την σύμβαση του ΕΣΔΑ- ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε με υπογραμμισμένες τις οκτώ παρανομίες που βρήκε το Ελεγκτικό Συνέδριο.
2. Τον καταλογισμό του κλιμακίου του υπουργείου Οικονομικών που έκανε στον τέως δήμαρχο Απ Παύλου για ποσό ύψους 1,7 εκ € και το οποίο δεν βρέθηκε στο ταμείο του δήμου μετά από έλεγχο που έκανε.
3. Το πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε στο ΓΝΝ Βέροιας και σχετίζεται με τις εκατοντάδες τοκετούς με καισαρική τομή. Η ΕΔΕ έγινε προ τριετίας αλλά τώρα πήρε μπροστά το σύστημα και άρχισαν εκ νέου οι ανακρίσεις.
4. Την τύχη της υπόθεσης που διαδραματίστηκε στον Δήμο Πλατέος και αφορούσε σε μια ζοφερή υπόθεση ύψους 500 εκ δρχ τα οποία δόθηκαν για μια μελέτη που δεν παραλήφθηκε ποτέ. Πέρασαν οχτώ χρόνια από τότε...
5. Όλα τα πορίσματα ελέγχων που έχουν γίνει τα τελευταία οχτώ χρόνια στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την τύχη αυτών. Και γνωρίζουμε ότι έγιναν πολλοί έλεγχοι και πολλές ΕΔΕ αλλά καμιά δεν είδε το φως της δημοσιότητας
Οι πολίτες έχουν απαίτηση να μάθουν τα πεπραγμένα όλων όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, όλων όσοι διαχειρίζονται δημόσια ταμεία και χρήματα δικά τους. Όλων αυτών που με την ψήφο τους ανέλαβαν να διοικήσουν, να διαχειριστούν να υλοποιήσουν τις επιλογές της κοινωνίας. Οι πολίτες θέλουν να μάθουν και η νέα πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να περάσει από τις καλές προθέσεις στην πράξη.
Τώρα όλα στην δημοσιότητα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε.

Ανώνυμος είπε...

Ένα χρόνο τώρα κάποιοι εδώ μέσα έχουν γράψει τα χειρότερα για τον Δάλλα, δίχως την παραμικρή ένδειξη ότι δεν κάνει σωστά και έντιμα τη δουλειά του.
Τώρα που δεν είναι ο Δάλλας Πρόεδρος και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η σημερινή διοίκηση προσπάθησε να περάσει μια σύμβαση στα μέτρα της εταιρείας και πίσω από την πλάτη της μειοψηφίας του Γιάννη Δάλλα, του Μπάμπη Γκιόνογλου, της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και του Τάσου Καραμπατζού, ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

Αλλη μια απόδειξη ότι στόχος υπήρξε ο Δάλλας και όχι αυτό καθ αυτό το έργο με τις γελοίες αιτιάσεις που προβλήθηκαν στο παρελθόν.

Εμπρός λοιπόν, εσείς που εμφανίζεστε ως δικαστές της κοινής γνώμης, που κρύβεστε; Γιατί έχετε καταπιεί τη γλώσσα σας;

Ή μήπως και πάλι φταίει το έργο για τη λαμογιά που αποκαλύφθηκε.

Και γιατί δεν γράφει κανείς, ποιος ήταν ο Δήμαρχος που βρήκε τη λαμογιά και έφερε το θέμα στο Δ.Σ. του ΕΣΔΑ;

Επειδή τον λένε Δάλλα;

Εμπρός λοιπόν, χύστε τη χολή σας να γελάσουμε.
Εμπρός Χάρη Μόχλα, γράψε έστω και μια φορά αντικειμενικά;

Εκεί ήταν και ο ακατονόμαστος οικολόγος, αλλά δεν έβγαλε άχνα. Μόνο άκουγε κρυμμένος στο διάδρομο.
Δεν είχε σάλιο να μι΄ήσει, να δώσει την παράσταση του;
Ή μόλις κατάλαβε ότι ο Δάλλας είχε στριμώξει τον Παπαποστόλου, προτίμησε να σιωπάσει;
Εμπρός λοιπόν, πόσο θα σας πάρει για να διαστρεβλώσετε την αλήθεια;

Xronika είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Ο Παπαποστόλου είναι ο κύριος υπεύθυνος για την εξέλιξη αυτή που ήταν έξω από κάθε λογική και αγγίζει τα όρια της παράβασης καθήκοντος.
Δε γίνεται να λένε οι σύμβουλοι, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ότι άλλη σύμβαση πήρανε και ψηφίσανε και άλλη πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ευθύνες πολιτικές έχει ο Πρόεδρος, έχουν και οι συνεργάτες του, νομικός και τεχνικός σύμβουλος.
Κακώς ως τώρα που ο πρόεδρος δε ζήτησε την αποπομπή των συμβούλων του που τον εξέθεσαν, εκτός κι αν γνώριζε το σκηνικό.
Για το γεγονός ότι ο Δάλλας ήταν αυτός που το έφερε στο φως να πω ότι του αξίζει ο δημόσιος έπαινος για τον έλεγχο που κάνει στην διοίκηση.
Αυτός είναι ο ρόλος του και τον επιτελεί σωστά.
Όσο για τα άλλα που λες και τις κατά καιρούς κριτικές των αναγνωστών, γνωρίζεις καλά ότι έχω δώσει μια μεγάλη ελευθερία έκφρασης σε τέτοιο βαθμό που "σηκώνω" σχόλια που είναι ως και υβριστικά για μένα.
Ο πολίτης, έστω και ανώνυμα, πρέπει να εκφράζεται λεκτικά τουλάχιστον. Αν του στερήσουμε και αυτή τη δυνατότητα τότε τον οπλίζουμε να προβεί σε άλλα, πιο ακραίες κινήσεις.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

...<<.Τώρα που δεν είναι ο Δάλλας Πρόεδρος και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η σημερινή διοίκηση προσπάθησε να περάσει μια σύμβαση στα μέτρα της εταιρείας και πίσω από την πλάτη της μειοψηφίας του Γιάννη Δάλλα, του Μπάμπη Γκιόνογλου, της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και του Τάσου Καραμπατζού, ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ >>...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΥΣ,
ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χάρη Μόχλα, προσπαθούν εδώ στις σελίδες σου κάποιοι αυλικόλακες, κολαούζοι, αυτίκλητοι πραιτοριανοί αστείοι άνθρωποι, να βγάλουν μεροκάματο στην πλάτη σου.
Αμάν πιά. Το ξεφτήλισαν.

Ανώνυμος είπε...

Οι διεφθαρμένοι, είναι γύρω μας και θέλουν να μας ορίσουν τι θα ορίζουμε. Μην είμαστε ήσυχοι. Δύσκολα οι διεφθαρμένοι θα αφήσουν τα προνόμιά τους.