Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΣΔΑ-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Στο άρθρο 8 μη νομίμως προβλέπει ότι "προς εξασφάλιση των τραπεζών ήτων χρηματοπιστωτικιών οργανισμών που έχουν χρηματοδοτήσει το έργο ο Παραχωρησιούχος δικαιούται, μετά από προηγούμενη έγγραφη ενημέρωση του ΚτΕ, να εκχωρήσει, ενεχυριάσειή μεταβιβάσει σε αυτούς τα δικαιώματά του που απορρέουν από την παρούσα σύμβαση. Οποιαδήποτε παροχή ασφάλειας αυτών των μορφών.... θα γίνεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο ή με έγγραφο βεβαίας χρονολογίας και θα καθίσταται έγκυρη και δεσμευτική για το ΚτΕ από την ημερομηνία γνωστοποίησής της σε αυτόν, διότι η πρόβλεψη αυτή αντίκειται στα άρθρα 26 της διακήρυξης και 32 της ΕΣΥ σύμφωνα με τα οποία οποιαδήποτε ανεξαιρέτως μεταβίβαση δικαιωμάτων (συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος εκμετάλλευσης του έργου) ή υποχρεώσεων του Παραχωρησιούχου απαιτεί προηγούμενη έγκριση του ΚτΕ (βλ. και άρθρο 9.1 παρ ε της ΕΣΥ, που ορίζει ότι τυχόν μεταβίβαση του συνόλου ή μέρους της σύμβασης χωρίς την προηγούμενη έγγραφη έγκριση του ΚτΕ επιφέρει έκπτωση του αναδόχου).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (με την τρίτη παρανομία)

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κλά κάνεις και τα βγάζεις Χάρη. Μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι η νομική πλευρά του ΕΣΔΑ. Ξάπλα ήταν ή έγιναν επίτηδες;

Ανώνυμος είπε...

Θα ζητήσει κάποιος ευθύνες;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιοι έσπευσαν να καταλογίσουν το σκάνδαλο αυτό στον Δάλλα, επειδή οι άνθρωποι έχουν προσωπικό κόλλημα με το Δ¨ημαρχο, να τους θυμίσω ότι στη Διοίκηση είναι ο Δήμαρχος Βεργίνας Ν. Παπαποστόλου και η συγκεκριμένη σύμβαση έχει τη δική του υπογραφή από κάτω.
Και επειδή τα άτομα είναι για λύπηση, ας μη βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, γιατί σε λίγες μέρες θα αποκαλυφθεί τι έχει συμβεί,, ποιοί ψήφισαν τι και ποιοί έστειλαν στο Ελεγκτικό τι;
Και τότε θα δούμε ποιοι θα αγωνιούν για να μη βλέπουν τον ήλιο ριγέ τα επόμενα χρόνια.
Μη βιάζεστε λαμόγια, γιατί και αυτό το χαστούκι θα είναι χοντρό.
Υπόσχεση!
Υ.Γ.
Είναι η πρώτη φορά που σας προειδοποιώ αν και πολύ θα το χαιρόμουν να σας ρεζιλέψω γι ακόμα μια φορά.

Ανώνυμος είπε...

Το ΔΣ του συνδέσμου έχει την πολιτική ευθύνη για την σύμβαση. Αυτό είναι που αναθέτει στους ειδικούς να την συγκροτήσει και αυτό δια του προέδρου του υπογράφει. Όποιος διαφωνεί με το σώμα του κειμένου της σύμβασης καταγράφει στα πρακτικά τη διαφωνία του και ψηφίζει αρνητικά.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν ευθύνεται ο τάδε ή ο δείνα. Με ενδιαφέρει που ένα συλλογικό όργανο της αυτοδιοίκησης έδειξε ανεπάρκεια και δεν προστάτεψε τα συμφέροντα των πολιτών υπηρετώντας τα συμφέροντα του κατασκευαστή.
Τρέμω στην σκέψη ότι οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι αυτοί που θα τους ανατεθεί το βαρύ έργο της διοίκησης των περιφερειών όπου εκεί θα καταστούν κάτι ως μικροί, για να μην πω μεγάλοι υπουργοί.
Οι ίδιοι άνθρωποι θα διαχειρίζονται ταμεία πολύ μεγάλα, έργα τεράστια, θα βάζουν φόρους, θα συνάπτουν συμφωνίες. Αν είναι ανεπαρκείς στα μικρά φαντάζεστε τι θα είναι στα μεγάλα.
Καληνύχτα μας.

Ανώνυμος είπε...

<< Είναι η πρώτη φορά που σας προειδοποιώ αν και πολύ θα το χαιρόμουν να σας ρεζιλέψω γι ακόμα μια φορά.>>

AN KAI ΟΙ ΕΜΙΣΘΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ,
ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΛΑΜΟΓΙΑ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ,ΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ
ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΕΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΙ,ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΑΡΑΓΕ, Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΦΟΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ;
ΣΑΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά πάαει η κονόμα και παραμιλάτε εσείς. Θα αναφερθώ στο κουνάβι, που ξεστομίζει απειλές και ότι προκάμει. Σε λάθος εποχή γεννήθηκε. Οι ένδοξες εποχές της Χούντας ή η εποχή του 1960, δυστυχώς πέρασαν. Θα κεντούσε τότε. Άδικη ζωή. Τι έχασε για λίγα χρόνια ε;

Ανώνυμος είπε...

Χειρότερα δεν γίνεται. Εκεί που πάνε να διορθώσουν, τα κάνουν σαν τα μούτρα τους.
Κούρασε η ανικανότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτές οι σελίδες για να μαθαίνουμε και την πραγματικότητα.
Και νεδώ, γράφουν και διαβάζουν πολλοί. Εξαρτάται απο την εγκεφαλική διάμετρο του καθενός, να καταλάβει ποιός γράφει, γιατί γράφει, ποιόν υπερασπίζεται και τι λόγους μπορεί να έχει.
Κατ ΄εμέ, ένας είναι ο λόγος. Τα λεφτά. Το μεροκάματο.