Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΣΔΑ - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε

Το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά στις 8 παράνομες περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη σύμβαση που υπέγραψε ο ΕΣΔΑ με την ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε είναι στην κατοχή μου και θα δείτε κι εσείς γιατί η αρμόδια εισηγήτρια λέει ότι δεν μπορεί να κυρωθεί αυτή η σύμβαση.



Το έγγραφο έχει αρ. πρωτ.: 51841- 03/11/2009.
Παραλήπτης είναι ο ΕΣΔΑ και ο πρόεδρος του ΔΣ



ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση πράξης ελεγκτικού συνεδρίου

...Το αποδεικτικού χαρακτήρα έγγραφο συμφωνητικό που πρέπει να υπογράφεται μεταξύ των συμβαλλομένων μερών ύστερα από τη σύναψη της σύμβασης, απαγορεύεται να μεταβάλει τους συμβατικούς όρους..."

Το κλιμάκιο, από τον έλεγχο του υποβληθέντος νέου σχεδίου σύβασης, διαπιστώνει ότι στο συμβατικό κείμενο περιλαμβάνονται οι κάτωθι όροι που αντίκεινται στις δεσμευτικές για τα συμβαλλόμενα μέρη διατάξεις των τευχών της διακήρυξης και ειδικής συγγραφής υποχρεώσεων (Ε.Σ.Υ.) του ως άνω έργου:
1. Στο άρθρο 6, παρ. iv προβλέπεται υποχρέωση του Κυρίου του Έργου (ΚτΕ) να προβεί στην παραχώρηση χρήσης προς τον Παραχωρησιούχο συμπληρωματικών χώρων, απαραίτητων για την πλήρη ανάπτυξη των εγκαταστάσεων του έργου, τους οποίους ορίζεται ότι μποεί να εξασφαλίσει με οιονδήποτε τρόπο (πχ απαλλοτροίωση υπέρ αυτού, εξαγορά), διότι τέτοια υποχρέωση του ΚτΕ δεν προβλέπεται στα συμβατικά τεύχη. Αντίθετα ο ανάδοχος, ο οποίος κατά τη διαμόρφωση και υποβολή της προσφοράς του θεωρείται ότι τελεί σε πλήρη γνώση των συνθηκών και της περιοχής κατασκευής του έργου (άρθρα 9 της διακύρηξης και 23 της ΕΣΥ) αφενός μεν υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 2.1 της ΕΣΥ να κατασκευάσει τις αναγκαίες υποδομές... στον εγκεκριμένο προς τούτο χώρο, αφετέρου δε βαρύνεται ο ίδιος με την εξασφάλιση συμπληρωματικών χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 2.3 της ΕΣΥ, που ορίζει ότι: "Στα παράλληλα έργα τα οποία θα γίνουν με μέριμνα και δαπάνες του Αναδόχου του Εργου περιλαμβάνονται: α) .... δ) όλες οι δαπάνες για την εξασφάλιση όμορων ιδιοκτησιών, γειτονικών οικοδομών, οιονδήποτε κατασκευών.... εξαιτίας των εκσκαφών του έργου και της κατασκευής εν γένει του έργου... "
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ NIKΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΑΡΑΣ
Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (με τις επόμενες επτά (7) παρανομίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε λαδόκολες υπέγραφαν;
Δικηγόρο να δεί τους όρους, δεν είχανε οι Δήμαρχοι;
Εκτός κι αν ήταν όλα μιλημένα και κανονοσμένα.
Ευτυχώς δηλαδή που δεν έγινε κάτι μέχρι τώρα;
Θα μας επαιρναν και τα σόβρακα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ?
Η ΕΣΤΩ ΜΕ ΔΙΚΡΟΚΑ ΑΥΓΑ ??

Ανώνυμος είπε...

Η ποιότητα όλων όσων εκλέξαμε εμείς οι ψηφοφόροι, φαίνεται στην δυστοκία να λύσουν το σπουδαίο πρόβλημα των απορριμμάτων.
Τόση ανικανότητα, δεν είναι πρωτόγνωρη στη χώρα μας.
Όμως, εδώ είναι ακραία περίπτωση.
Τόσες αστοχίες, αβλεψίες και παρανομίες, ούτε οι ερασιτέχνες δεν κάνουν.
Τόσα χρόνια, είναι δυνατόν να μας εμπαίζουν όλους;
Υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στον Σύνδεσμο, με κορυφαίους βέβαια τους Προέδρους και τους πολιτικούς που τους υπέθαλπταν.