Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο Γ. ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ...ΠΗΓΕ ΑΠΑΤΗ

Τι είπε ο άνθρωπος; Το αυτονόητο, αυτό που όλοι οι γνωρίζοντες έλεγαν εκ αρχής. Ότι η περιβόητη συμφωνία μαμούθ με τη Ρωσία θα ήταν ένα φιάσκο και μάλιστα μεγαλοπρεπές Ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτά τα 10 χιλιάδες κοντέινερ που θα έφευγαν από τη χώρα μας και που οι αγρότες θα απολάμβαναν υψηλού εισοδήματος.
Μάλιστα, για το θέμα αυτό έγινε Αυγουστιάτικα και χλιδάτη εκδήλωση παρουσία του υφυπουργού Κιλτίδη στις εγκαταστάσεις του ΑΣ Πρόοδος στο Μακροχώρι.
Μετά, το θέμα πάγωσε, ξεχάστηκε. Όμως, κάποια παπαγαλάκια είχαν φροντίσει να συκοφαντήσουν όσους έλεγαν ότι επίκειται φιάσκο. Διαβάσαμε σχόλια σε καθημερινές πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες εις βάρος ανθρώπων που είχαν τολμήσει να διατυπώσουν τις επιφυλάξεις τους.

Τώρα, μετά από τρεις μήνες, έρχεται ο τέως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της πλειοψηφίας Γιώργος Μηνάς και ρωτάει.
Να τι γράφει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" της Ημαθίας.

Η δεύτερη ερώτηση του κ. Μηνά αφορούσε το θέμα των εξαγωγών κομπόστας ροδάκινου. Ο σύμβουλος ζήτησε καθαρή απάντηση από τον Νομάρχη στις φήμες που κυκλοφορούν θεωρώντας ότι θίγεται ως νομαρχιακός σύμβουλος.
Ο πρόεδρος του σώματος επικαλέστηκε την απουσία του Νομάρχη, ενώ ο κ. Χατζόπουλος ενημέρωσε ότι το θέμα ροδάκινο-εξαγωγές θα συζητηθεί ως τακτικό σε επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ο κ. Μηνάς επέμενε θέτοντας τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί απάντηση: Έγιναν εξαγωγές με βάση τη διακρατική συμφωνία, που είχε ανακοινώσει ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδης και, αν ναι, σε ποιο στάδιο είναι;
Υπάρχει τελικά συμφωνία ή όχι;
Ξεκίνησε ή όχι η εξαγωγή κομπόστας;
Γιατί δεν δόθηκε απάντηση, δια του τύπου, στις καταγγελίες του προέδρου της ΕΚΕ κ. Κ. Αποστόλου που διέψευδαν τον υφυπουργό;
Ο κ. Αποστόλου, που ήταν παρών (όπως και ο Βουλευτής κ. Μιχ. Χαλκίδης και ο διευθυντής της ΑΛΜΜΕ κ. Χρ. Γιαννακάκης), είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εξαχθεί ούτε ένα κουτί κομπόστας από τα 10.000 κοντέινερ.
Το ίδιο είχε πει νωρίτερα και ο κ. Αντ. Μαρκοβίτης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έλεγε ο Χαλκίδης ότι δεν υπάρχει συμφωνία και ότι ο Τσαβδαρίδης με τον Κιλτίδη και τη Ντόρα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους , αλλά ο Λάζαρος κυνηγούσε σταυρούς και έλεγε ότι ισχύει η συμφωνία αυτή , αλλά και τα 25 λεπτά.
Ας πληρώσουν τώρα αυτοί το μάρμαρο. Ο κόσμος πάντως δεν θα το ξεχάσει. Δεν θα ξεχάσει ποπιος λέει αλήθειες και ποιος ψέματα...

Ανώνυμος είπε...

Α ρε κατά καημένη Αράχοβα
Εσείς οι δεξιοί δεν βάλατε μυαλό τελικά. Εδώ ο κόσμος καίγετε , και εσείς με τον ημαθιάρχη σας προσπαθείτε να βγάλετε φταίχτες για το εκλογικό σας στραπάτσο τον Τσαβδαριδη και τον Κιλτίδη και άκουσον άκουσον και την Ντόρα.
Συμφωνία έγινε, τώρα αν δεν τηρήθηκε άλλο καπέλο , αλλά όχι ρε Μιχάλη ότι αυτό έφταιξε που εσύ κόντεψες να χάσεις την έδρα σου και είσαι έτοιμος να τα βάλεις και με την Ντόρα. Χαλάρωσε βρε και μη τρίβεσαι στη γκλίτσα του τσομπάνη γιατί είπαμε : Έρχεται Μπόρα…. Έρχεται Ντόρα !
Όσο για εσάς κύριε Μηνά δεν κατάλαβα…. Το λαγό του Χαλκίδη παριστάνετε ??? σταθείτε στο ύψος σας παρακαλώ και μη χαλάτε την εικόνα σας με παιχνίδια που εσείς πολύ όψιμα προσπαθήσατε να παίξετε.

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται Μπόρα…. Έρχεται Ντόρα !

κι ερχεται και χωρις δωρα....

φουσκα προεκλογικη ηταν τα κοντεινερ για να υφαρπασουν ψηφους.

φυσικα οι φουσκες καποτε σπαζουν, τωρα αφηστε τους να βγαλουν μονοι τα ματια τους.
κατακαυμενα βουρλα.......

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑ...ΟΙ ΒΟΥΒΟΙ ΜΊΛΗΣΑΝ !!!

Ανώνυμος είπε...

Μηνάς. Ο μεγάλος πολιτικός ε;