Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Τ.Ε.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στη Βέροια. Το Νομαρχιακό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ημαθίας σε συνεργασία με τη διευθύντρια των Αρχαιολογικών Χώρων της Βεργίνας, Αγγελική Κοτταρίδη, θα παρουσιάσουν στους πολίτες το έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί στο Ανάκτορο του Φιλίππου στη Βεργίνα.
Πριν τρεις ημέρες, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Ουρσουζίδης συναντήθηκε με την κ. Κοτταρίδη και της ζήτησε να είναι η κεντρική ομιλήτρια στη διάλεξη που θα διοργανώσει το ΤΕΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και το Σύλλογο Επιστημόνων Μηχανικών. Η κ. Κοτταρίδη δέχθηκε και προσκομίζοντας όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό θα παρουσιάσει στο κοινό της Βέροιας τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και τι πρόκειται να γίνει κατά τη διάρκεια της αναστύλωσης του Ανακτόρου.
Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη υπάρχουν εγκεκριμένα άλλα 7 εκατομμύρια ευρώ για τη συνέχισή του. «Το ΤΕΕ είχε επισημάνει ότι η χρηματοδότηση αυτού του έργου να βρίσκεται στις προτεραιότητες του νομού» τόνισε με δήλωσή του στην «Ημερήσια» ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Ουρσουζίδης και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό έργο για την Ημαθία. Εμείς με την εκδήλωση θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες της περιοχής τι έγινε μέχρι σήμερα αλλά και πώς θα είναι το έργο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες».
Πηγή: http://www.imerisia-ver.gr/main.php?type=1&id=10002

Δεν υπάρχουν σχόλια: