Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΕΟΣ- ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ

Ένα σημαντικό πρόβλημα ανέκυψε το τελευταίο διάστημα στο Πλατύ και πιο συγκεκριμένα σε δεκάδες συμπολίτες που κληρώθηκαν να πάρουν εργατική κατοικία στο νεότευκτο συγκρότημα που ολοκληρώνεται στο Πλατύ.
Οι αρχικώς δικαιούχοι πέρασαν από τον έλεγχο της υπηρεσίας του ΟΕΚ και πολλοί από αυτούς έλαβαν ενημέρωση ότι απορρίπτονται με το αιτιολογικό ότι επαρκεί ο χώρος του σπιτιού που τους φιλοξενεί.
Μ άλλα λόγια, υπάρχει δικαιούχος (και σαν αυτόν αρκετοί στην ίδια κατηγορία) που δήλωσε ότι φιλοξενείται στο σπίτι του πατέρα του. Έγινε έλεγχος από τον ΟΕΚ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επαρκεί το σπίτι που τον φιλοξενεί.
Και προκύπτουν τα εξής ερωτηματικά και προβληματισμοί:
-Ο δικαιούχος φιλοξενείται, μένει δηλαδή με τους γονείς του και γι αυτό ζήτησε δική του κατοικία.
-Το σπίτι όπου διαμένει δεν είναι προφανώς δικό του και δεν θα είναι έως ότου δεήσει ο γονέας του να του το "γράψει".
-Αν ο ιδιοκτήτης γονέας του δεν του το γράψει και το δώσει σε άλλο πρόσωπο πως αυτός (ο δικαιούχος) διασφαλίζεται;
-Αν θέλουν να διαφυλάξουν την ισονομία οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να απαιτήσουν ή να θέσουν ασφαλιστική δικλείδα Αν ο δικαιούχος σε όποια χρονική στιγμή κληρονομήσει αυτομάτως χάνει την κυριότητα του σπιτιού του ΟΕΚ που δεν θα μπορεί στο μεταξύ να πουλήσει.
Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και ήδη προκάλεσε έντονο προβληματισμό σχετικά με τη διαδικασία. Οι απορριφθέντες ήδη έχουν υποβάλλει τις ενστάσεις τους και ελπίζουν να δικαιωθούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασε Χάρη, πολλές μαλακίες έγιναν από την αρχη με τις εργατικές στο Πλατύ. Ξεκίνα από τον τρόπο κατηγοριοποίησης των υποψηφίων και φτάσε μέχρι αυτά που γράφεις σήμερα. Και φυσικά από τον έλεγχο που έγινε από τον ΟΕΚ αλλά και από τα στοιχεία πυ έστειλε ο δήμος Πλατέος στον ΟΕΚ, μέχρι και τις ψευδείς δηλώσεις για τόπους κατοικίας. Περισσότερα εν καιρώ....