Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΞΗΣΗ 5% ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΚΗΣ

Την αναπροσαρμογή των Δημοτικών φόρων αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μελίκης. Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε αύξηση 5% (τα προηγούμενα δυο χρόνια δεν επιβλήθηκαν αυξήσεις) μετά την εισήγηση του δημάρχου.
Ο κ. Καρέλης δικαιολόγησε την πρότασή του λέγοντας ότι επειδή τα έξοδα της υπηρεσίας αυξήθηκαν και ο χαρακτήρας των υπηρεσιών είναι ανταποδοτικός θα πρέπει να αυξηθούν και τα έσοδα μέσα από την αύξηση.
Από την πλευρά της μειοψηφίας, ο κ Θεοδωρακόπουλος τόνισε θα πρέπει ο δήμος να κάνει οικονομία και να μην αυξήσει τους δημοτικούς φόρους.
Στην δευτερολογία του ο κ. Καρέλης τόνισε ότι ήδη την περασμένη χρονιά έγινε οικονομία αλλά η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι άσχημη κι είναι αναγκαία η αύξηση. Από τις παραπάνω αυξήσεις εξαιρούνται τα τέλη άρδευσης διότι το θέμα αναβλήθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων.
Στην προ ημερησίας ενημέρωση, ο κ Καρέλης ανακοίνωσε ότι το θέμα της ανακατασκευής του Γυμνασίου - Λυκείου δείχνει ότι θα προχωρήσει μετά την συναινετική λύση στο θέμα ανάδειξης αναδόχου (υπήρχε πρόβλημα μεταξύ πρώτου και δεύτερου που θα ξεπεραστεί).
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Καρέλης σημείωσε για τον τομέα της ύδρευσης στην Μελίκη ότι αυτή την περίοδο τοποθετούνται υδρόμετρα και από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία του νέου δικτύου.
Σε άλλη ερώτηση, αν χρηματοδοτήθηκε ο δήμος με 900 χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή κερκίδας στο δημοτικό στάδιο, ο δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει η έγκριση της χρηματοδότησης από το 2004, αλλά δεν υπήρχε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η δυνατότητα καταβολής τους.
πηγή: http://www.pliroforiodotis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=9770&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: