Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Ε.Κ.Ε.) ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ"

Ανακοίνωση σχετική με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το βιομηχανικό ροδάκινο εξέδωσε η ΕΚΕ με την οποία τονίζει τα εξής:
«Επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από κύκλους και φορείς μη μέλη της Ε.Κ.Ε. που εξυπηρετούν προφανώς περίεργα συμφέροντα, ν’ ανοίξει πάλι η γνωστή συζήτηση. Σκοπός να οδηγηθούν οι κονσερβοποιείες σε πωλήσεις με τιμές καταστροφικές για τον κλάδο αλλά και για τους ίδιους τους παραγωγούς.
Στόχος να δικαιολογηθούν οι απαράδεκτες, αδιαφανείς και μέχρι σήμερα ανενεργές «πωλήσεις» σε επίπεδα φθηνότερα κατά τουλάχιστον 20% από το κόστος παραγωγής στη Ρωσία μέσω offshore εταιρίας. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε είδους επιδοτήσεις της παραγωγής στην βιομηχανία, που συνήθως οδηγεί σε επιβολή δασμών στα προϊόντα μας π.χ. Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό.
Καταγγέλουμε όσους ζητούν από την Κυβέρνηση να προβεί σε ενέργειες που αντιβαίνουν στην Κοινοτική Νομοθεσία.
Καλούμε τους πρώην αρμόδιους του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων να δημοσιοποιήσουν επιτέλους την διακρατική συμφωνία για την πώληση κομπόστας στη Ρωσία.
Στις μέρες μας το θράσος περισσεύει και οι καταστροφείς του συμπύρηνου ροδάκινου τολμούν να «συμβουλεύουν».
Καλούμε τις Πολιτικές και Δικαστικές αρχές του τόπου να εξετάσουν πως γίνεται επιτέλους κάποιοι να καταφέρνουν να ρυθμίζουν με την εγγύηση του Δημοσίου υποχρεώσεις δεκάδων εκατομμυρίων για βιομηχανίες που δεν λειτουργούν, δεν δημοσιεύουν ισολογισμούς, είναι αντικείμενο κατασχέσεων και την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν για πωλήσεις που με μαθηματική ακρίβεια δημιουργούν ζημίες εκατομμυρίων. Πότε επιτέλους θα προστατευθούν οι αγρότες, οι βιομηχανίες που λειτουργούν στα πλαίσια της νομιμότητας και οι εργαζόμενοι στις κονσερβοποιίες από αυτούς που εγκληματούν σε βάρος τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: