Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2010

Σε ένα διαφορετικό, νέο τοπίο θα κληθούν να ζήσουν οι πολίτες της χώρας μας αφού ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με δηλώσεις του προαναγγέλει την ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση με τον "Καποδίστρια Νο2".
Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο σάιτ http://www.aftodioikisi.gr/ λεει ότι ως υπουργός αρμόδιος για την αυτοδιοίκηση θα προχωρήσει τον "Καποδίστρια Νο2'" δίνοντας αρμοδιότητες και πόρους στην περιφέρεια.
Ιδού τι λεει στη συνέντευξη ο υπουργός:

- Κύριε Ραγκούση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη δεσμεύθηκε για αιρετές περιφέρειες στις εκλογές του 2010. Ως πολιτικός προερχόμενος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρείτε ότι μέχρι τότε μπορεί να ολοκληρωθεί και ο «Καποδίστριας 2» που «πάγωσε» η ΝΔ λόγω οικονομικής κρίσης;

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που προχώρησε στην μεταρρύθμιση του «Καποδίστρια.» Σας θυμίζω, κάτω από τη λυσσαλέα αντίδραση της ΝΔ, που στάθηκε απέναντι σε όλες τις αλλαγές-τομές που έδιναν αρμοδιότητες και δύναμη στην αυτοδιοίκηση. Το πλαίσιο που έχουμε θέσει είναι ξεκάθαρο. Απαιτούνται άμεσα αλλαγές στην αυτοδιοίκηση και μεταφορά και άλλων αρμοδιοτήτων στην περιφέρεια. Στοχεύουμε σε ένα κράτος ισχυρό, που θέτει κανόνες και εποπτεύει, με αποκεντρωμένες αρμοδιότητες και πόρους στην περιφέρεια.

- Στη Δανία, την οποία επικαλέστηκε ο Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, από την προ τετραετίας διοικητική μεταρρύθμιση προέκυψαν 5 Περιφέρειες και 98 δήμοι. Έχουν δε αρμοδιότητες που αφορούν την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, την κοινωνική πολιτική κλπ, και, βεβαίως, τους αντίστοιχους πόρους. Βλέπετε ένα τέτοιο μοντέλο να μπορεί να περπατήσει στην Ελλάδα, ώστε να γίνει η «Δανία του Νότου»;

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Όλα τα βήματα αποκέντρωσης του κράτους και ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για μια νέα ριζική αλλαγή στη δομή του κράτους. Αυτή η δομή έχει ως ακρογωνιαίο λίθο, την ισχυρή πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, που θα προκύψει από την ολοκλήρωση του βήματος που έγινε με τον «Καποδίστρια».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε να ετοιμάζονται οι δήμαρχοι για μεγάλο αγώνα και μεγάλα έξοδα. Τους λυπάμαι τους καημένους που μπαίνουν σε τόσα έξοδα για να μας υπηρετήσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΑΚΛΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΗΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΟΥΛΑ.
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΧΑΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ 'ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ" ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η Χαρούλα είναι άξια δήμαρχος και της αξίζει δεύτερη τετραετία. Ο Γιώργος μπορεί να περιμένει τέσσερα χρόνια να γίνει δήμαρχος. Για τον Μιχαηλίδη λεω.

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να έχουμε μονομαχία Γκιόνογλου- Αλεξόπουλου; Σε μεγάλο δήμο η μάχη είναι ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα αν και θα μπορούσαμε να δούμε σαν φαβορί τον δήμαρχο γιατί έχει μαζί του τον μέγα εκλογολόγο Κούγκα.Κάνω λάθος εκτίμηση θα πούνε κάποιοι αλλά αυτό πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα βήματα αποκέντρωσης του κράτους και ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, έχουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για μια νέα ριζική αλλαγή στη δομή του κράτους. Αυτή η δομή έχει ως ακρογωνιαίο λίθο, την ισχυρή πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, που θα προκύψει από την ολοκλήρωση του βήματος που έγινε με τον «Καποδίστρια».
ΑΥΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 1 ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2 ,Η ΝΔ ,ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ...ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.
ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΝΑΣΟΥ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2...
ΒΛΕΠΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΗ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ , ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΜΙΖΕΣ,ΚΟΜΠΙΝΕΣ,ΒΑΛΒΙΔΕΣ,ΚΤΛ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
ΜΙΑΣ Τ.Α. ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ !
ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ..
Π.Χ.
ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΝΕΙ 28 ΔΙΣ,ΜΕ ΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΔΙΣ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ,ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΣΔΙΤ,
ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ 300ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ?
ΑΝΤΕ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ.
ΔΕΣΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΕΚΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΑΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΧΟΡΟΣ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ.
ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΟ...
ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΩΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.
ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ......