Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών και τα προγνωστικά δίνουν και παίρνουν. Όλοι, όσοι βέβαια εξακολουθούν να ασχολούνται και να ενδιαφέρονται, ρωτούν το εξής "ποιος θα εκλεγεί βουλευτής από τη ΝΔ", "ποιοι θα εκλεγούν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ".
Θεωρούν δεδομένο ότι η ΝΔ θα ηττηθεί και ως εκ τούτου θα εκλέξει έναν βουλευτή στην Ημαθία και το ΠΑΣΟΚ τρεις ή στην χειρότερη περίπτωση δυο αν τα ποσοστά του ΛΑΟΣ αυξηθούν τόσο πολύ και διεκδικήσει έδρα στην Ημαθία.
Τα προγνωστικά των "ειδημόνων" λοιπόν διαφέρουν αφού οι περισσότεροι δεν έχουν εικόνα του νομού συνολικά αλλά της περιοχής τους στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Από τη ΝΔ οι περισσότεροι συγκλίνουν στην άποψη ότι ο Μιχάλης Χαλκίδης θα τερματίσει πρώτος έστω και με μείωση των δυνάμεών του λόγω της φθοράς της κυβέρνησης που εισπράττει αυτός δεδομένου ότι ήταν ο μοναδικός που πήρε όλα αυτά τα χρόνια τη ΝΔ της Ημαθίας στην πλάτη του.
Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι ο Χαλκίδης συγκέντρωσε 22 και κάτι χιλιάδες σταυρούς το 2007 οπότε η δεξαμενή του είναι αρκετά μεγάλη. Βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι ικανοποιημένος αν η υποχώρησή του είναι θεαματική.

Ο Ηλίας Φωτιάδης έχοντας το ικανοποιητικό γι αυτόν μέγεθος των 17 χιλιάδων σταυρών ελπίζει να πιάσει την δεύτερη θέση αφού κανείς δεν του δίνει πιθανότητες να τερματίσει πρώτος. Έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του και το πιθανότερο είναι να υποχωρήσει παρά να αυξήσει δυνάμεις. Ποντάρει, όπως πάντα, στους εκκλησιαστικούς κύκλους αλλά έχει φέτος ανταγωνιστή αφού η συνυποψήφιά του Γεωργία Μπατσαρά είναι αδελφή του Ηγουμένου της Μονής Τιμίου Προδρόμου.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης κάνει έναν φανταχτερό και πλούσιο αγώνα. Τα δίνει όλα σε μια προσπάθεια να κάνει θόρυβο, να δημιουργήσει δυναμική ώστε να πάρει ότι μπορεί από σταυρούς και να τερματίσει πρώτος.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια δυνατότητα ή πιθανότητα. Θα ήταν σα να λέμε ότι φέτος στο πρωτάθλημα θα τερματίσει πρώτος ο Ηρακλής... Γίνεται;
Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα τερματίσει δεύτερος αλλά εκτός βουλής αφού η ΝΔ θα εκλέξει μόνο έναν βουλευτή.
Μπατσαρά, Ιακωβίδου και Μπρανιώτης σύζυγος Αλδάκου, απλά συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο χωρίς καμιά πιθανότητα εκλογής και το γνωρίζουν. Θεωρούνται από τους Νεοδημοκράτες ήρωες που μπήκαν στη λίστα των υποψηφίων.

ΠΑΣΟΚ
Για τα προγνωστικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ σε νεώτερη ανάρτηση

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται άλλη ανάρτηση. Ο Θανάσης Γικόνογλου πρώτος.
Για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ημαθία.
Να επιπλεύσουν οι υγιείς δυνάμεις του κόμματος.
Με δουλειά, γνώση και όρεξη για την πολιτική αλλαγή, τον Σοσιαλισμό.
Ας ακολουθήσουν οι άλλοι, όποιοι και αν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο προηγούμενος. Θανάσης και ξερό ψωμί. Αρκεί να μην το φαει όλο μόνος του.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα έχει άποψη ο Γικόνογλου για τον σοσιαλισμό. Σπούδασε στην Βουλγαρία και είδε τα χάλια του.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Αμερικάνικος Σοσιαλισμός θα νικήσει την Ρωσσική Δεξιά 3-1? Ποιος θα το πίστευε!!

Ανώνυμος είπε...

Οποία ξεφτίλα: (σύμφωνα με τα λεγόμενα) η δεξιά στην ελλάδα να υποστηρίζει τους ρώσους και οι σοσιαλιστές την Αμερική. Θα τρίουν πολλών τα κόκκαλα τελικά....

Ανώνυμος είπε...

Εμένα τρίζει ο πισινός μου απο την πολιτική και των δύο.
Ελπίζω, όπως λένε, να μου αρέσει μετά τις εκλογές και να το αποζητώ ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ Η ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.
ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΙΛΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΤΡΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΝΑΝ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
ΤΟΠΙΑΣΕΣ;

aparatirytos@yahoo.gr είπε...

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΥΓΚΛΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

TO KOMMA TO ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ (βλεπε ΟΣΔΕ)

Ανώνυμος είπε...

Ο Χαλκίδης είπανε είχε χιλιάδες κόσμου που τον χειροκροτούσαν όπως παλιά.
Τρίχες. Τριακόσιοι ήτανε δεν ήτανε.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη, τι σου είπανε για τον Τσαβδαρίδη χθές οι δικοί σου;
Ήταν πενταπλάσιοι απο την δική σου μάζωξη ή όχι;