Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ;

Προεκλογική περίοδος και σκέφτηκα ότι ελάχιστοι εκ των υποψηφίων θίγει το μέγα θέμα του καλοκαιριού που ήταν το ροδάκινο.

Περιμέναμε από τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον να πάρουν ξεκάθαρη και σαφή θέση για το θέμα αυτό διότι εκ των πραγμάτων θα το βρουν μπροστά τους σε λίγο διάστημα και τότε θα αναγκαστούν να απαντήσουν.

Άκουσα χτες με προσοχή τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γικόνογλου να μιλάει για το θέμα στην εκπομπή της "ΠΕΛΛΑ TV" και να δεσμεύεται ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση θα διασφαλίσει το εισόδημα των αγροτών τουλάχιστον στο κόστος παραγωγής που σημαίνει τουλάχιστον 26 λεπτά το κιλό. Αυτά, είπε ο υποψήφιος, θα δοθούν μέσω του ΕΛΓΑ ως αποζημιώσεις για ακαρπία κλπ.

Είναι μια θέση που σαφώς ησυχάζει τους αγρότες που όμως ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τα 4 λεπτά που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω του ΛΑΕΚ.

Το θέμα αυτό ετέθη και στον κ. Πετσάλνικο χτες στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη του κόμματος στα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας. Είναι αυτ0νόητο ότι το κράτος έχει συνέχεια και τα υπεσχημένα θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να τα υλοποιεί.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Σιδηρόπουλος έχει κάνει για το ίδιο θέμα ερωτήσεις στη Βουλή αλλά και ανακοινώσεις σχετικά οπότε είναι δεσμευμένος.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν θα έπρεπε να πούνε τίποτα; Δεν θα έπρεπε εκτός των γενικόλογων που λένε για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος να μιλήσουν για το Ροδάκινο; Για την ελληνική κομπόστα που τόσος θόρυβος έγινε με τον Κιλτίδη να έρχεται αυτοπροσώπως να εγκαινιάζει την έναρξη των εξαγωγών προς Ρωσία;

Γιατί κανείς υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν "σηκώνει" το θέμα αυτό αφού όλοι γνωρίζουμε πως η υπόθεση έχει βαλτώσει και κανείς δε γνωρίζει τι έγιναν τα φορτία, πόσα από αυτά επέστρεψαν ως ακατάλληλα, τι τιμές έχουν επιτευχθεί κλπ;

Αλήθεια, εκείνος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο φέρελπις βουλευτής της ΝΔ που τόσο αγώνα κάνει γιατί δεν βγάζει μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό;

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά αυτο το μπλογκ μου φτιάχνει πραγματικά την διάθεση. Αποτελεί μια πραγματικη ΟΑΣΗ αντικειμένικης ενημέρωσης, ενα σημείο εγκυρης και εγκαιρης ενημέρωσης που σεβεται ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ τον επισκεπτη - αναγνώστη του. Ο διαχειριστης - αρθογράφος της ιστοσελιδας-ηλεκτ. εφημεριδας πρέπει να είναι περηφάνος για την δουλειά του και για όλα αυτά τα πλεονεκτήματα ενημέρωσης που προσφέρει στο αναγνωστικο κοινό του που διψαει για αντικειμενικη δημοσιαγραφία.
Φίλε διαχειριστη - αρθογράφε δεν ξερεις ότι και ο ΧΑΛΚΙΔΗΣ που τον έχεις και πρώτη μούρη διαφήμηση και είναι και παλιος και κυβερνητικος βουλευτης και έχει βγάλει και πολλές ανακοινώσεις για το θέμα αυτο και μας "επρηξε" τόσα χρόνια στις δεσμευσεις του τι έκανε; Μας έλυσε τα προβλήματα του Νομού ο "έμπειρος" κ. Χαλκίδης; Ή μήπως όλα ήταν ανακοινώσεις "προς προεκλογική κατανάλωση" όπως αυτά που γράφονται στην ηλεκτρονικη φυλλάδα σου;
Τελικα αυτη η ιστοσελίδα που προκαλεί πολύ γέλιο. Βέβαια είσαι για κλάματα αγαπητε διαχειριστη-αρθογράφε. Το σίγουρο είναι ότι Θα την επισκεπτομαι για να μου φτιαχνει την διάθεση βλέποντας τελικά ότι η ενημέρωση που μας παρέχουν τα άλλα μέσα ενημέρωσης τουλάχιστον εχει το στοιχειο της αξιοπρέπειας.

Αντε και καλές δουλείες.

Xronika είπε...

Είναι εμφανές το πρόβλημά σου αλλά αδυνατώ να επιληφθώ. Μια επίσκεψη σε γιατρό ίσως δώσει διέξοδο.
Επι της ουσίας, γιατί το ζήτημα είναι σοβαρό αφού ως γνωστό πριν από λίγο καιρό εκατοντάδες παραγωγοί βγήκαν στους δρόμους.
Η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να μη λύσει το ζήτημα και δεν είναι τυχαίο ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Κιλτίδης τα άκουσε από τον Χρ. Γιαννακάκη, στέλεχος της ΝΔ και βαθύ γνώστη του αντικειμένου.
Ο Χαλκίδης το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να συμπαρασταθεί στον αγώνα των αγροτών και αυτό έκανε. Όσοι έζησαν από κοντά το θέμα γνωρίζουν την στάση του τόσο στο Υπουργείο Γεωργίας όσο και στις συναντήσεις που είχε με φορείς.
Ωστόσο, ως κυβερνητικός βουλευτής ελέγχεται για την στάση της κυβέρνησης στο πρόβλημα και αυτό είναι αυτονόητο.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που θα κληθούν αύριο να αντιμετωπίσουν μια πιο εκρηκτική κατάσταση θα πρέπει από τώρα να πουν πια περιθώρια υπάρχουν, ποια είναι η πολιτική που ακολουθηθεί από την κυβέρνησή τους.
Στοιχειώδης πολιτική εξυπνάδα χρειάζεται για την δική τους προστασία. Απλό είναι αλλά όταν υπάρχει πρόβλημα με την αντιληπτική ικανότητα η οποία σε συνδυασμό με την εμπάθεια τότε προκύπτει σχόλιο όπως το παραπάνω.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

Άαααα. Όλα κι όλα Κύριε Μόχλα.
Δεν μπορείς να γράφεις ότι θέλεις χωρίς να ρωτήσεις τον μέγα δημοσιογράφο. Μη μου πείς ότι δεν κατάλαβες ποιός είναι!
Κακώς. Πολύ κακώς σου επιτρέπεται να γράφεις απόψεις που δεν συμφωνεί ΑΥΤΟΣ.
Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Κατάντια είναι. Ο πάσα είς να γράφει άνευ αδείας και εγκρίσεως;
Την επόμενη φορά, θα προσκομίζεις εις διπλούν το κείμενο και θα περιμένεις το ... πράσινο φώς, τις αναγκαίες διορθώσεις ή την απόρριψη του κειμένου.
Σε τιμά ότι απαντάς με το όνομα και την φωτογραφία σου και τον χαρακτηρίζει η ανωνυμία του.
Τα πραπέρα, είναι ανούσια.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει κ. Μόχλα. ΜΠΑΜ κάνει ότι η εφημερίδα σου στηρίζει τον Χαλκίδη και την παρεα του με καθε τρόπο. Στα μίσα αρθρα σου ολο γι΄αυτόν ανεφέρεσε με κολακευτικά σχόλια πάντοτε. Ο πολιτικος από το αποτέλεσμα φαίνεται και δεν χρειάζεται να τον κολακευουμε. Ο δημοσιαγραφος επίσης από το αυστηρό και αντικειμένικο έλεγχο που κάνει στον πολιτικο μεταφέροντας ουσιαστικα την κριτικη των πολιτών στο μέσο που υπηρετουν. Ετσι υπηρετουν σωστα την δουλειά τους οι δημοσιογράφοι. Γιατί δεχεσε την κριτικη (ακόμη και αν αυτή εχει ειρωνικη διαθεση - θα συμφωνησω σε αυτο) με τετοιο τρόπο, ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ουσιαστικα για τον αναγνωστη. Σε πληροφορω ότι "η αντιληπτικη ικανότητα" του μέσου Ελληνα σήμερα είναι σε επίπεδα που δεν μπορει να ανεχτει τον τρόπο που αρθογραφεις και παρουσιαζεις τα γεγονότα. Αν τον ανεχόταν θα επρεπε οχι σε έναν αλλά σε σαράντα γιατρους να πάει Αλήθεια ο Τσαβδαρίδης ή ο Φωτιαδης δεν εκάνα τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα; Εκαναν τα ίδια που έκανε και ο Χαλκιδης. Δηλάδη ΤΙΠΟΤΑ που να αξίζει τον κόπο να αναφερθει και μαλιστα με κολακευτικα σχόλια. Τι θα πει "ο Χαλκίδης αυτο που ήταν να κάνει το έκανε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των αγροτών"; Δηλαδή τι; βγάζουμε βουλευτες για να μας συμπαραστέκονται στα προβλήματα μας. Μπράβο ο κ. Χαλκίδης μας συμπαραστάθηκε στο Υπουργειο. Ρε σεις να τον ξαναβγάλουμε βουλευτή έχουμε ανάγκη από τετοιους "δυνατούς" εμπειρους συμπαραστάτες πολιτικους. Ωραίος εισαι κ.Μόχλα; Θέλω κάπου να δώ πως έλενξες τον Χαλκίδη όλους αυτούς τουν μήνες για την στάση του ώς κυβερνητικός βουλευτης όπως λές εσύ που εζησες τα γεγονότα από κοντά. Οι άλλοι βουλευτες δεν συμπαραστάθηκαν; εδέιξαν αδιαφορία; δεν τους καηκε καρφάκι πόσο θα πάει το ροδάκινο; Μόνο ο Χαλκίδης; Αλλά μάλλον οι ειρωνικες σου αναφορες στο Τσαβδαρίδη εχουν να κάνουν με την στήριξη για άλλη μια φορά του κ. Χαλκίδη προεκλογικα. Σε ένα σοβαρό μέσο ενημέρωση - ασχετα αν αυτό λέγεται blog (ουσιαστικα είναι η εφημερίδα σου) τουλάχιστον κάποιες ισορροπιες ας κρατιουνται. Εκτος και αν το βήμα αυτό δεν αφορά εφημερίδα αλλά είναι το προσωπικο σου blog οπότε μπορεις να γράφεις ότι θέλεις και μπράβο σου. Αντε να το ξεκαθαρίσεις αυτό στον εαυτό σου και στον αναγνώστη σου και ασε τις υβρεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ- ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. ΑΠΟΡΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις μήπως είναι ο Χαλκίδης ο διαχειρστης του blog και τζάμπα τα βάζετε με το κύριο δημοσιογράφο. Τι στο καλό, δημοσιογράφος και να κάνει τετοια πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Ακου τι γράφει ο ανθρωπος "Σε τιμά ότι απαντάς με το όνομα και την φωτογραφία σου και τον χαρακτηρίζει η ανωνυμία του". Και απαντάει και αυτός ανώνυμα. Ποιος είναι ρε ο δημοσιογράφος να μάθουμε και εμεις; Τι το κρατάτε μυστικό. Στην ίδια κλικα είστε;

fotis argyriou είπε...

Κάποιος φίλος μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι οι κουκουλοφόροι αυτού του blog συνεχίζουν να ασχολούνται μαζί μου, θεωρώντας ότι κάθε τι που γράφετε εδώ μέσα και είναι κριτική στα πρόσωπα που υποστηρίζει ο Χάρης Μόχλας, είναι δικά μου δημοσιεύματα.

Ξέρω ότι τα συγκεκριμένα ερπετά, που έχουν φωλιάσει εδώ μέσα δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν τον πόλεμο λάσπης στο πρόσωπο μου, και άλλωστε αυτό ουδόλως με απασχολεί.
Αυτό ήταν και παραμένει πρόβλημα του πάλαι ποτέ φίλου μου Χάρη Μόχλα, με τον οποίο έχουμε ξεκαθαρίσει τις διαφωνίες μας τραβώντας ο κάθε ένας το δικό του δρόμο.

Μπήκα στον κόπο να γράψω αυτή την παρέμβαση, χάριν 2-3 φίλων που με παρακίνησαν να βάλω τα πράγματα στη θέση τους.

Μιας εξαρχής είχα προτείνει στον τότε φίλο μου Χάρη Μόχλα, να μετατρέψει το blog του σε τόπο ανταλλαγής προβληματισμού και όχι σε τόπο ανάπτυξης γλοιωδών ερπετών και παρασίτων, που αρέσκονται πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει να παριστάνουν τους κριτές της κοινωνίας επι παντός επιστητού.
Δεν με άκουσε και αντίθετα πολλές φορές επέτρεψε στους γνωστούς κουκουλοφόρους του blog (ο ίδιος τους γνωρίζει με το μικρό τους όνομα) να με συκοφαντούν ενώ εγώ έγραφα επωνύμως τις απόψεις μου.

Μετά από πολλούς μήνες χρησιμοποιώ και πάλι το βήμα του... συναδέφλου Χάρη Μόχλα, μόνο για να δηλώσω ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
Αυτοί στους οποίους απευθύνομαι καταλαβαίνουν την αλήθεια της δήλωσης αυτής.

Εν προκειμένω... είναι πρόβλημα του καθενός να θεωρεί ότι ο Χαλκίδης είναι καλός ή κακός βουλευτής.

Τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο πρόσωπο, που θέλει να εμφανίζεται ως ΗΜΑΘΙΑΡΧΗΣ τις καταθέτω δημοσίως από την εφημερίδα μου - 7ΕΠΤΑ - και δεν χρειάζομαι άλλον τόπο για να ασχοληθώ με τον βίο και την πολιτεία του ανδρός.

Υ.Γ.
Ήταν πολύ χρήσιμη η επίσκεψη στο blog, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να δω ότι ο Χάρης Μόχλας δεν έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του περί προστασίας των ανθρώπων που έχουν διαφορετική άποψη από αυτόν και τα ερπετά που φιλοξενεί.
Η παρέμβαση του ως διαχειριστού του blog έγινε για να υπερασπιστεί τον Μ. Χαλκίδη (άξιος, άξιος....) και όχι βέβαια για να βάλει τέλος στον λασπολόγο που με "ανακάλυψε" πίσω από κάποιο ανώνυμο σχόλιο.
Για σου ρε λεβέντη και προπάντων αριστερέ Χάρη με τα ωραία σου

Γεια σας και χαρά σας και σας λεβεντοσκώληκες της κακιάς συμφοράς.

Φώτης Αργυρίου
εκδότης - δημοσιογράφος
εβδομαδιαίας εφ. 7ΕΠΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Η βλακεία είναι ανίκητη. Η εμπάθεια ίδιον των κομπλεξικών.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω απο προηγούμενο σχόλιό μου για τον κ. Αργυρίου.
Αναγνώρισε το πρόσωπό του ή διάβασε το όνομά του εδώ αυτός ο κύριος;
Πού και πότε;
Η παιδεία γενικώς και η πολιτική παιδεία ιδιαίτερα του ατόμου αυτού, φαίνεται απο τις δέκα τρείς ύβρεις μόνο στο μικρό σχόλιό του εδώ.
Δικαιούμαστε να εικάσουμε με ισχηρότατες πιθανότητες, ότι οι όποιες ύβρεις σε πλήθος σχολίων, είναι δικές του (το χούι, δύσκολα φεύγει)ή των δύο τριών φίλων του.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις διεπίστωσα ότι, δεν ανάρτησες σχόλιό μου Μόχλα σ ΄αυτήν την ανάρτηση.
Δεν καταλαβαίνω γιατί, όταν δεν υπάρχουν ύβρεις αλλά, διαπιστώσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ελα Μόχλα ανάρτησε το σχόλιο του να δούμε κα εμεις τι γράφει. Τι φοβάσε την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος Βουλευτής τώρα, Υφυπουργός ή Υπουργός, αύριο.
Η διαφορά του απο όλους τους άλλους, είναι προφανής.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΥΓΑ....ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΜΟΥΡΝΟΣ, ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ, ΧΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ
ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΤΕ ΤΑΣΟΥΛΗ-ΜΙΧΑΛΑΚΞ-ΑΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗ-.....

Ανώνυμος είπε...

Πριν απο χρονια ενας νεος εκκολαπτομενος πολιτικος προτεινε να εξαγονται τα ροδακινα της ημαθιας στην Βουλγαρια. τοτε, η τιμη ασφαλειας ειχει 96 δραχμες και αυτος προτεινε ως τιμη πωλησης 45 δραχμες το κιλο.
τα μισα δηλαδη. δε ξερω αν η δουλεια αυτη εγινε αλλα ειχε κανει εντυπωση η διορατικοτητα του νεου που μετα απο δεκα χρονια ερχεται ο κιλτιδης και τα στελνει στη ρωσια.
τα μεγαλα μυαλα πρπει να αξιοποιουνται αναλογως και πιστευω οτι ο παπανδρεου θα τον αξιοποιησει τον φερελπι νεο.

Ανώνυμος είπε...

Όχι για να δείτε!
Ούτε δεκάρα για τον εαυτό του δεν φρόντισε. Αυτές είναι πρωτάσεις για το αγροτικό τέλμα. Να ο Βουλευτής κοντά στον αγρότη.