Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Μ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ: «ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ»

Από τον Δ. Αντιγονιδών ξεκίνησε ο υπ. βουλευτής της Ν.Δ Μ. Χαλκίδης τις προεκλογικές του ομιλίες στις έδρες των Δήμων. Από τα Καβάσιλα, όπου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 21/09/2009 και μπροστά σε ένα πλήθος πρωτοφανές σε όγκο και παλμό, ο Μ. Χαλκίδης απηύθυνε σκληρή κριτική στην προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας:
«Το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται. Είναι γνωστή η πολιτική του «θα» που θυμίζει άλλες εποχές. Δυστυχώς όμως, δεν άλλαξαν σε τίποτα. Μέσα στην κρίση, το ΠΑΣΟΚ τάζει και υπόσχεται. Θα δώσουν αυξήσεις, λένε, αλλά κανείς δε λέει ότι οι αυξήσεις αυτές θα είναι 20 και 30 λεπτά την ημέρα. Έτσι θα μειώσουν το έλλειμμα που οι ίδιοι δημιούργησαν και μας κληροδότησαν; Με παροχές και ψεύτικες ελπίδες; Γιατί δεν λένε την αλήθεια; Μην σας παραπλανήσουν τα ωραία λόγια. Το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα, άλλα λέει προεκλογικά, και άλλα κάνει μετά».

Ο Μ. Χαλκίδης αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό έργο, κυρίως στον τομέα της αγροτικής και της κοινωνικής πολιτικής, για το οποίο τόνισε:
«Το έργο της Κυβέρνησης στη γεωργία είναι μεγάλο. Μπορεί να μην το προβάλαμε όπως έπρεπε. Μπορεί πολλές φορές μόνοι μας να το αδικήσαμε. Είναι όμως αλήθεια ότι σε δύσκολους καιρούς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας παραμονεύει με πρόστιμα, ο αγρότης πήρε χρήματα που δεν είδε άλλες φορές. Η αγρότισσα από την άλλη, εξισώθηκε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά με τον άντρα της ενώ πλέον δικαιούται επιδόματα μητρότητας και παροχές περίθαλψης. Δώσαμε αυτά που μπορούσαμε. Θέλει όμως πολιτικό θάρρος για να βγουν κάποιοι και να αναγνωρίσουν αυτά που έγιναν».

Μετά τη λήξη της ομιλίας του, ο Μ. Χαλκίδης έμεινε στα Καβάσιλα και συζήτησε μέχρι αργά με ομάδες πολιτών που παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο χώρο της εκδήλωσης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να το λές εσύ Υπουργέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου, θα δηλητηριαστείς.

Ανώνυμος είπε...

Γουάϊ μωρέ;
Βέβαιος ών για το αποτέλεσμα, την δάγκωσα.
Τίποτε. Μάλλον έχω δίκιο. Πάντως είμαι σίγουρος ότι, άμα βγεί ο Καραμανλής, πρώτο Υπουργό θα κάνει τον Χαλκίδη.
Χάνει, γιατί δεν τον έκανε μέχρι τώρα. Το εγκληματικό λάθος του, τώρα το κατάλαβε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλει πολύ δουλειά ακόμη Μιχάλη.
Πέντε έξι φτιαριές ακόμη, κάρφωμα τον σταυρό στη μία μεριά και ένα καντήλι.
Ευχέλαιο, κάθε Σάββατο. Δεν είναι δα και κουραστικό.
Ε;