Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ- ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τέσσερις μέρες πριν την Κυριακή των εκλογών και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας επικρατεί αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά ο νομός θα αποκτήσει χρώμα πράσινο το βράδυ των εκλογών. Βέβαια, αυτός ο στόχος είναι δύσκολος δεδομένου ότι στις εκλογές του 2007 η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη και στις Ευρωεκλογές αν και η ΝΔ υπέστη καθίζηση η Ημαθία ήταν μπλε.

Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία έχουν λίγο πολύ ολοκληρώσει τον αγώνα τους και περιορίζονται σε προσωπικές επαφές και τηλεφωνήματα σε ψηφοφόρους τους.
Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι ο Τάσος Σιδηρόπουλος αν και έχει διαπιστωμένη φθορά θα συγκρατήσει τις δυνάμεις του αν δεν τις αυξήσει δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ θα σημειώσει αύξηση της δύναμής του σε απόλυτο αριθμό ψηφοδελτίων.
Παραμένει το πρώτο και δυνατό φαβορί, κατά την άποψή μου, για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Το 2007 ήταν δεύτερος στην κατάταξη ο Θανάσης Γικόνογλου και τρίτος ο Δημήτρης Μούρνος. Οι δυο πολιτικοί παλεύουν για την δεύτερη θέση που οδηγεί στα σίγουρα στο Κοινοβούλιο.
Οι συνεργάτες του Δ. Μούρνου εκτιμούν ότι ο γιατρός θα αυξήσει θεαματικά τις δυνάμεις του και θα τερματίσει άνετα στην δεύτερη θέση και ορισμένοι πιο αισιόδοξοι "βλέπουν" ακόμα και την πρώτη θέση υπό προϋποθέσεις
Στο στρατόπεδο του Θ. Γικόνογλου επικρατεί αισιοδοξία ότι και πάλι ο υποψήφιος θα είναι δεύτερος και ως εκ τούτου εκλόγιμος. Ο αγώνας που κάνουν είναι καθημερινός και τα μηνύματα, υποστηρίζουν, που εισπράττουν είναι άκρως ενθαρρυντικά
Τουτέστιν, η τριάδα του ΠΑΣΟΚ που θα αποκτήσει την βουλευτική ιδιότητα θα είναι Σιδηρόπουλος, Μούρνος, Γικόνογλου.

Ως αουτσάιντερ εμφανίζεται ο Δ. Ταχματζίδης ο οποίος στοχεύει στην κατάληψη της τρίτης εκλόγιμης θέσης. Ωστόσο, παρατηρούνται διάφορα προβλήματα στην οργάνωση του προεκλογικού του αγώνα και αυτό ίσως του κοστίσει.

Τέλος, ο Αγγ. Τόλκας θα τερματίσει με αύξηση των δυνάμεών του στην πέμπτη θέση και ίσως πλασαριστεί και στην τέταρτη.
Θεωρείται δεδομένο ότι τελευταία θα τερματίσει η κ. Χαρίση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΠΛΑΚΑ ΟΤΙ Ο ΤΟΛΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΟΣΟ Ο ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ. ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΗΜΑΘΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. Ο ΤΟΛΚΑΣ ΑΘ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΘΗΚΑΜΕ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.
ΑΝΤΡΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑ ΜΑΣ ....ΠΗΔΑ ΜΑΣ.
ΥΓ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ????

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΟΛΚΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΦΑΓΟ»ΜΑΡΚΟ ΜΠΟΛΑΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΜΑΔΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ!!! ΠΟΥ «ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΕΛΙΚΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΤΑΣΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ....ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΡΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕς ΚΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ...ΤΑ ΠΑΡΑΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ....; Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ: ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΠΟΣΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ;
ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Η γραμμή του Πααπνδρεισμού κατά το Μπόλαρη είναι και η γραμμή των εκκλησιών και των Μητροπολιτών και του Καστανίδη να κόβουμε ό,τι δεν βολεύει τους κολλητούσ και ημέτερους! Το αποτέλεσμα είναι η αναξιοκρατία και ο γκαιμπελισμός κάτι που δεν είναι σίγουρα ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.