Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Υπό βροχή έγιναε η γιορτή πίτας στην Αλεξάνδρεια αλλά σημείωσε απόλυτη επιτυχία.
Τα μέλη των πολιτιστικών, λαογραφικών συλλόγων του Δήμου Αλεξάνδρειας δημιούργησαν νοστιμότατες πίτες σε διάφορες γεύσεις, τις οποίες προσέφεραν στον κόσμο που συνέρευσε το βράδυ της Κυριακής στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή πίτας.
Παρά τη βροχή που ξέσπασε την τελευταία στιγμή, δημιουργώντας προβλήματα στην όμορφη γιορτή, η συμμετοχή του κόσμου (από την περιοχή του Δήμου, αλλά και τη γύρω περιοχή) ήταν μεγάλη και όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις πίτες και να ψυχαγωγηθούν με παραδοσιακή μουσική.
Την εκδήλωση με την οποία ολοκληρώθηκαν τα «Αλεξάνδρεια», διοργάνωσε το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας (αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο Παν Μεσσαλά).
Στο δρόμο μπροστά από το ΠΠΚΑ είχαν στηθεί στη σειρά καλαίσθητα ‘κιόσκια’ όπου όλοι οι σύλλογοι του Δήμου άπλωσαν τις πίτες που ετοίμασαν τα μέλη τους και τα μέλη του ΚΑΠΗ και τις προσέφεραν στον κόσμο ως μια γεύση της παραδοσιακής τέχνης που ανθεί στην περιοχή και σε όλο τον νομό μας.
Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου, ο Ηλίας Φωτιάδης, αντιδήμαρχοι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Π.Π.Κ.Α. Παναγιώτης Μεσσαλας, ενώ ο Δήμαρχος προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο έναν ξύλινο πλάστη στους προέδρους των συλλόγων.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Γκιόνογλου είπε ότι με τη γιορτή πίτας κλείνουν τα «Αλεξάνδρεια» στα οποία ο Δήμος συνθέτει παράδοση και διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: