Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΒΟΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ολοκληρώθηκαν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Ημαθία (εκκρεμεί αυτό του ΛΑΟΣ) και ως συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι σημειώθηκε σε μεγάλο ποσοστό ανανέωση προσώπων.
Ν.Δ
Στη ΝΔ έχουμε τρία νέα πρόσωπα στη λίστα, δηλαδή ανανέωση κατά 50%. Οι κ. Μπατσαρά και Ιακωβίδου, εν ενεργεία νομαρχιακοί σύμβουλοι, αποτυπώνουν την δυναμική της γυναικείας δυναμικής στο κόμμα αυτό. Επίσης, η παρουσία του κ. Μπρανιώτη, ο οποίος ασχολείται για πρώτη φορά, προσδίδει το καινούργιο ελπιδοφόρο στον ψηφοφόρο της ΝΔ.
Αναφορικά με τους τρεις εν ενεργεία βουλευτές, Χαλκίδη, Φωτιάδη και Τσαβδαρίδη, είναι σαφές ότι εκπροσωπούν την μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του κόμματος με τον πρώτο να έχει ως υποστηρικτές την μεγάλη τους πλειοψηφία.
Μ΄ άλλα λόγια, ο Μιχάλης Χαλκίδης είναι το φαβορί για την πρώτη θέση και θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί εύκολα. Εξ άλλου, το δικαιούται με βάση την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύεται στην Ημαθία.

ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ δεν σημειώθηκε καμιά αλλαγή στη σύνθεση του ψηφοδελτίου γιατί προφανώς κρίθηκε ότι η εξάδα του 2007 πήγε καλά αν και τερμάτισε το κόμμα πίσω από τη ΝΔ τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωβουλευτικές εκλογές.
Γνωρίζαμε από το ποδόσφαιρο ότι "Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" αλλά οι αρμόδιοι της επιτροπής αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ έκριναν φαίνεται με άλλα κριτήρια που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε
Ο νυν βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος είναι το φαβορί για την πρώτη θέση αν και έχει συσσωρευθεί στο πρόσωπό του αρκετή φθορά. Η άνοδος των ψηφοδελτίων που θα έχει το ΠΑΣΟΚ τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο Ημαθίας θα του δώσουν σταυρούς που θα μετριάσουν τις απώλειές του.
Η εκ νέου υποψηφιότητα του γιατρού Δημήτρη Μούρνου είναι μια δυνατή επιλογή και το κλίμα είναι υπέρ του αφού όσοι θα επιλέξουν με κριτήρια τη σοβαρότητα, την σεμνότητα και την καταξίωση θα του δώσουν ευχαρίστως τον σταυρό προτίμησης. Αναμένεται να αυξήσει τη δύναμή του και "χτυπάει" τη δεύτερη θέση που θα τον στείλει στη βουλή.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ταχματζίδης, πρόεδρος του ΕΚ Βέροιας και μέλος της διοίκησης της ΓΣΣΕ πιστεύει βάσιμα ότι θα αυξήσει τη δύναμή του και ότι θα πλασαριστεί στην τρίτη θέση που θα τον καταστήσει βουλευτή. Έχει τις προϋποθέσεις να το πετύχει αφού όλο το προηγούμενο διάστημα κινήθηκε μεθοδικά και έκτισε συμμαχίες.
Ο Θανάσης Γικόνογλου διεκδικεί για τρίτη συνεχόμενη φορά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του νομού. Το 2007 τερμάτισε δεύτερος με μεγάλη διαφορά από τον πρώτο και θεωρεί ότι τώρα μπορεί να πετύχει τον στόχο της εκλογής του.
Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα παντρεύτηκε και για μεγάλα διαστήματα μένει εκτός Ημαθίας με αποτέλεσμα να βρίσκεται κάπως μακρυά από τους πυρήνες του που είναι αρκετοί στο νομό και πρέπει να πούμε ότι του είναι πολύ πιστοί.
Για τις υποψηφιότητες Χαρίση και Τόλκα δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα αφού το σημείο εκκίνησής τους είναι πολύ χαμηλό και θα είναι επιτυχία τους να δουν τα νούμερά τους να αυξάνονται έστω και για λίγο. Δεν θεωρώ ότι έχουν πιθανότητες εκλογής.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Το ΚΚΕ με δυο γυναικείες υποψηφιότητες όσες και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του 2007. Δεν πιστεύω ότι έχουν κρυφές ελπίδες για έδρα στην Ημαθία αφού και ο εκλογικός νόμος τους το "απαγορεύει".
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που επιθυμεί είναι να μην καταποντιστεί και να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού στην επιβίωση του σχηματισμού εκλογικά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΗ "ΜΠΑΝΑΝΑ" ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ"?

ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΠΙΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΕ ΑΤΙΜΟΥΛΙΚΑ

ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ
ΜΠΑΝΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΔΗ ΟΤΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ. Ο ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ.
ΤΟ ΨΗΦΟΕΛΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΜΑΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

"Ημαθιάρχης" και παπαριές! Πάρτε το είδηση πως εμείς τους ανεβάζουμε - εμείς τους κατεβάζουμε!! Αφήστε πια κατά μέρος τη νοοτροπία που σας αναγάγει σε γιουσουφάκια και διαλύστε τους! Όλους αυτούς που με την ψήφο ΜΑΣ έγιναν βουλευτές. Όλους, από όλα τα κόμματα. Στείλτε σπίτι τους όσους δεν αξίζουν, όσους ΔΕΝ εμφνίστηκαν στο χωρίο ή τη γειτονιά σας τα τελευταία 2 χρόνια, όσους άραζαν στην Τσακάλωφ ή στο DaCappo του Κολωνακίου ενώ εσείς αγωνιζόσασταν στα χωράφια ή στις δουλειές σας να ξοφλήσετε τις τράπεζες και τα τέβε σας. Στείλτε σπίτι τους αυτούς που ξέχασαν που πέφτει η Ημαθία! Και στο κάτω-κάτω δεν χρειαζόμαστε έναν ακόμη Αχιλλέα Καραμανλή εδώ! Πόσο πια θέλουν οι εκλεγμένοι για να "ολοκληρώσουν" το έργο τους;

Ανώνυμος είπε...

Σωστός.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.

Η ΗΜΑΘΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ 12, ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΤΟΥ 66, ΛΑΣΠΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ,ΚΤΛ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑΧΕΙ.....

ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ ΕΘΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ,ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ,ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.
ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

Γιουσουφάκια, πάντα θα υπάρχουν.
Μη σε αγχώνει αυτό. Είναι νομοτέλεια.
Κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτά. Είναι να πάς στη δουλειά τώρα, όταν άκοπα σε σιτίζουν;
Αυτοί τη "δουλειά" τους και οι άλλοι τη δική τους.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για το "σωστός". Δε νομίζω πως είναι ψέμματα τα όσα έγραψα. Η ισοπέδωση όμως των πάντωνδεν είναι η λύση στο πρόβλημα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Το πρόβλημα στην ουσία δεν είναι τα 2 κόμματα εξουσίας, το πρόβλημα είμαστε εμείς που στηρίζουμε τους μηχανισμούς της εξουσίας για να ...βολευτούμε κάπου. Και φυσικά σε αυτές τις εκλογές μαυρίζουμε όσους μας έχουν ξεχάσει συνειδητά, ψηφίζουμε τους νέους: η πλάκα είναι πως από τους 30 υποψηφίους των 5 μεγάλων κομμάτων στην Ημαθία πολλοί είναι οι νέοι (στην ηλικία) με κομματική νοοτροπία αιώνων ενώ πολλοί είναι οι μεγαλύτεροι που έχουν ιδέες και όρεξη εικοσάρη! Αυτά κοιτάμε φέτος (εφόσον καταλήξαμε σε κόμμα), τίποτε άλλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσους συχνάζουν στο μακόζα, να τους ρίξουμε την πατσαβούρα ή μόνο Κολονάκι και Τσακάλωφ παίζει;

Ανώνυμος είπε...

Βουλώστε το. Η δεξιά, μιλάει και σουλατσάρει ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

Δεξιά τι ανοείς; Μόνο την ΝΔ;
Το ΠΑΣΟΚ είναι.... τι είναι δηλαδή;
Οι φανερές και μξεφωνημένες, δεν είναι το πρόβλημα. Τις βλέπουμε.
Οι κρυφές είναι που σε φοβίζουν.