Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΣΕ "ΑΝΩΝΥΜΗ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Απάντηση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για το Ηθικό, το Νόμιμο, την Αλήθεια και το Ψέμα της «Ανώνυμης» καταγγελίας «Αγανακτισμένου γονιού» παιδιού μέλους της παιδικής Χορωδίας.

Είναι η μοναδική φορά που νιώθω την ανάγκη να απαντήσω σε δημοσίευμα «Αγανακτισμένου» Δημότη γιατί η Δημοκρατία μας και η Ελευθερία του Τύπου έχουν και τα Όριά τους.
Νιώθω την ανάγκη της απάντησης γιατί θέλω προσωπικά να αποκαταστήσω την ακεραιότητα της Δημοτικής αρχής, την πίστη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής και την ηρεμία στους μαέστρους και στους χορωδούς όλων των χορωδιών του Δήμου, μεγάλους και μικρούς.
Νιώθω την ανάγκη να τονίσω για άλλη μια φορά την αγάπη και την φροντίδα της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου για αυτό το θεσμό που πολλές φορές έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής του Δήμου μας και της χώρας μας με την χορωδιακή παρουσία αλλά και με την άψογη συμπεριφορά των μελών της.
Είναι άραγε, ΗΘΙΚΟ «ανώνυμα» να καταγγέλει «αγανακτισμένος γονιός» το Δήμαρχο, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρμονικής, τους μαέστρους και τους συνοδούς των παιδιών για μια εκδήλωση που είχε μεγάλη επιτυχία, Αργυρό μετάλλιο Διεθνούς Κύρους, και που κυρίως προσέφερε χαρά, νέες παραστάσεις, γνωριμίες με χορωδούς απ’ όλο τον κόσμο, επαφή με νέες κουλτούρες στα παιδιά που συμμετείχαν και είχαν άψογη συμπεριφορά.
Είναι αυτό ΗΘΙΚΟ και ποιες άραγε είναι οι προθέσεις της «ανώνυμης» καταγγελίας όταν θα μπορούσε ο καταγγέλλων πολύ απλά να έρθει στο γραφείο μου και να μου αναφέρει την κάθε παράλειψη με σκοπό να μην ξαναγίνει, γιατί αυτό είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει και να προσπαθούμε.
Είναι άραγε ΝΟΜΙΜΟ η εφημερίδα «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ» η μοναδική από τις τρεις εφημερίδες και το ραδιόφωνο που έλαβαν την «ανώνυμη» επιστολή, να τη δημοσιεύσει, χωρίς να κάνει μια έρευνα, ένα ρεπορτάζ για να δει αν στο ελάχιστο η «ανώνυμη καταγγελία», έχει βάση; Αν το έκανε όφειλε να το αναφέρει.
Είναι ΝΟΜΙΜΟ στα πλαίσια της λειτουργίας του Τύπου η δημοσίευση μιας «ανώνυμης» καταγγελίας που να στρέφεται ενάντια σε θεσμούς και πρόσωπα και να δημιουργεί πρόβλημα στα παιδιά μας;
Η κάθε εφημερίδα, θέλω να πιστεύω, ότι λειτουργεί για να προσφέρει στον τόπο, να κάνει γνωστή την αλήθεια και να αποκαλύπτει το ψέμα και όχι να καταστρέφει ό,τι καλό υπάρχει και γίνεται προσφέροντας «γη και ύδωρ»στην κάθε «ανώνυμη καταγγελία».
Είναι ίσως από τις λίγες φορές που το ηθικό και το νόμιμο ταυτίζονται.
Μία «ανώνυμη» καταγγελία δημοσιευμένη σε μια εφημερίδα είναι πράξη ανήθικη και παράνομη. Είναι μιζέρια, μικροψυχία με ταπεινά ζητούμενα.
Είναι θλιβερό, να χρησιμοποιούμε τα παιδιά μας και τη χορωδία, ό,τι δηλαδή πιο όμορφο, πιο επιτυχημένο και απολύτως υπερκομματικό έχουμε στο δήμο μας, για τις προσωπικές, πολιτικές ή μικροκομματικές μας αντιπαραθέσεις.
Η χορωδία ανήκει στα παιδιά μας, σε όλους μας και έχουμε υποχρέωση να τη στηρίξουμε και πάνω απ΄ όλα να σεβαστούμε την προσπάθεια των παιδιών μας και των μαέστρων μας και το μόνο που πρέπει να πούμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας κάνουν περήφανους συνεχώς .
«Η Αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί». Georges Brague Γάλλος ζωγράφος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Η Νεανική χορωδία «Μελλισάνθη» συμμετείχε στον 6ο Διεθνή Χορωδιακό Διαγωνισμό Jahannes Brahms στη Γερμανία 8-13 Ιουλίου 2009.
Η Δημοτική Αρχή, όπως πάντα, είναι κοντά στις χορωδίες και χρηματοδότησε το ταξίδι στη Γερμανία.
Τα παιδιά χορωδοί ήταν 65 και υπεύθυνοι συνοδοί ορίστηκαν οι μαέστροι, ο πιανίστας, ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημότης )ο Κος Χατζημιχάλης Θεοχάρης και Δύο μέλη της Μικτής Χορωδίας η κ Τσιάρτα Ελευθερία και Ντόβρη Γλυκερία με εμπειρία από άλλα ταξίδια της χορωδίας. Ο καθένας ήταν υπεύθυνος για 9 ή 10 παιδιά.
Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενήμεροι ήταν ο Δήμαρχος κα κυρίως η αντιδήμαρχος κα. Βουλγαροπούλου. Πριν την αναχώρηση έγινε συγκέντρωση όπου οι γονείς ενημερώθηκαν, από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τους μαέστρους, προφορικά και γραπτά για τη διαδικασία του ταξιδιού, ποιοι θα ήταν οι συνοδοί των παιδιών καθώς επίσης και τα τηλέφωνα των μαέστρων και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για να μπορούν να επικοινωνούν όποια ώρα θελήσουν μαζί τους.
Επίσης ο κ. Χατζημιχάλης ήρθε σε επαφή με το Νοσοκομείο Βέροιας και ενημερώθηκε για τη νέα γρίπη. Ζητήθηκε υλικό και όλοι οι συνοδοί ήταν σε θέση ετοιμότητας.
‘Όταν τα παιδιά φτάσανε στη Γερμανία είχαν μαζί τους καθημερινά 3 Γερμανούς αποκλειστικά υπεύθυνους για τη χορωδία μας, οι χώροι δε που κινούντο τα παιδιά ήταν συγκεκριμένοι, περιορισμένης εμβέλειας και είχαν πάντα την επίβλεψη των υπευθύνων.
Εγώ και η κ. Βουλγαροπούλου είχαμε καθημερινά επικοινωνία με τους υπεύθυνους της χορωδίας. Επίσης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χατζημιχάλης ήρθε σε επαφή με το Προξενείο και τη μητρόπολη στη Γερμανία για να γνωρίζουν την παρουσία τους εκεί, καθώς επίσης αν χρειαστεί να έχουν τη βοήθειά τους.
Ο Διαγωνισμός έγινε, η χορωδία πήρε το βραβείο, τα παιδιά το χάρηκαν, πέρασαν καλά, μας έκαναν περήφανους. Επέστρεψαν 3 τα ξημερώματα στη Θεσ/νίκη μπήκαν στα λεωφορεία και με τους συνοδούς σε κάθε λεωφορείο ήρθαν στην Αλεξάνδρεια. Ένα πολύ καλά οργανωμένο ταξίδι τελείωσε.
Πέρασαν μέρες αρκετές, δόθηκαν συγχαρητήρια, γράφτηκαν όμορφα πράγματα στις εφημερίδες.
ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ.
Μία «ανώνυμη» καταγγελία ενός «αγανακτισμένου γονιού» στην εφημερίδα «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», ΜΟΝΟΝ, από τις 4 εφημερίδες προσπαθεί να ανατρέψει τις όμορφες εντυπώσεις, την αλήθεια που έζησαν τα παιδιά μας.
Ο Δήμαρχος αναφέρεται ότι αδιαφόρησε, η κ. Βουλγαροπούλου παρουσιάζεται να καθησυχάζει τους γονείς στη συγκέντρωση ενημέρωσης που δεν ήταν παρούσα.
Τα παιδιά περιφέρονται μόνα τους, επικίνδυνα σε άγνωστους χώρους, ενώ στην πραγματικότητα οι χώροι είναι συγκεκριμένοι και περιορισμένης εμβέλειας.
Οι συνοδοί εξαφανίζονται και από έξι (6) έγιναν Δύο (2), οι μαέστροι, και αυτοί γιατί δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, και οι 3 υπεύθυνοι Γερμανοί δεν υπάρχουν.
Ο Δήμαρχος, η Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κατηγορούνται για πέρυσι που δεν πρόσεχαν τα παιδιά ( λες και αυτός ήταν ο λόγος της παρουσίας του Δημάρχου) και για φέτος που δεν συνόδεψαν τα παιδιά.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θεωρείται ελλιπές ( με ποια κριτήρια άραγε) και κακώς το επέλεξαν.
Ο κ. Χατζημιχάλης που ανέλαβε την οργάνωση αφιέρωσε χρόνο, κόπο και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη λεπτομέρεια μέχρι τα πολύ σοβαρά, έχοντας μάλιστα πείρα από τη δουλειά του σχετικά με ταξίδια και συμπεριφορά παιδιών, θεωρήθηκε ελλιπής.
Στο αεροδρόμιο οι συνοδοί γίνονται αόρατοι και τα λεωφορεία έρχονται στην Αλεξάνδρεια. Ευτυχώς οδηγοί υπήρχαν.
Φίλες και Φίλοι,
Ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ γεννιέται σε μένα και στους υπευθύνους.ΕΛΕΟΣ αγαπητές συνδημότισσες-τες. ΕΛΕΟΣ αγαπητέ «αγανακτισμένε γονιέ».
Σ ¨αυτό το δήμο η μιζέρια, η συκοφαντία, το ψέμα και κυρίως η αυτοκαταστροφή δεν έχουν όρια. Η εφημερίδα γιατί δεν έκανε μια έρευνα ρωτώντας τους συμμετέχοντες; Ο «αγανακτισμένος» γονιός γιατί δεν ήρθε σε μένα φέτος και πέρυσι;
Ο «αγανακτισμένος» γονιός δε χαίρεται που το παιδί του συμμετέχει σ΄ αυτήν την όμορφη, την τόσο πετυχημένη χορωδία, που συνεχώς μας κάνει περήφανους;
Τι ζητά, τι θέλει να κερδίσει μ΄ αυτήν την «ανώνυμη» καταγγελία;
Ή μήπως «αγανακτισμένος» γονιός εφευρέθηκε για να εφεύρει το ΨΕΜΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΓΩΓΗ
ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΡΗΚΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αυτή η ιστορία θυμίζει έντονα την περίφημη δημοσκόπηση του 2002 που δημοσιεύσε ο Τσάρτας τότε. Μαϊμουδιές και τίποτα άλλο.