Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Μ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ: «ΌΣΟΙ ΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

Έκτακτη επίσκεψη στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Νομού πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Αυγούστου, ο βουλευτής Ημαθίας Μ. Χαλκίδης όπου συζήτησε με εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών το νέο πρόβλημα που έχει προκύψει με καταγγελίες που αφορούν σε αθέτηση της συμφωνίας βιομηχάνων-αγροτών, από την πλευρά των βιομηχάνων.
Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τις καταγγελίες της «Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών» καθώς και άλλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 και αφορούσαν στην αθέτηση της συμφωνημένης τιμής του συμπύρηνου ροδακίνου από ορισμένες βιομηχανίες, ο βουλευτής προέτρεψε τους παραγωγούς να μην δώσουν τα ροδάκινα σε τιμή άλλη από τα 0,18€/κιλό την οποία συμφώνησαν με τους βιομηχάνους.
Ο Μ. Χαλκίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Επισκέφτηκα σήμερα τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Νομού και συναντήθηκα με ροδακινοπαραγωγούς. Τους πρότεινα ξεκάθαρα: να μην πουλήσουν την παραγωγή τους ούτε 7, ούτε 8, ούτε 9 λεπτά το κιλό όπως τους ζητάνε ορισμένες βιομηχανίες, αλλά μόνο 18, όπως συμφωνήθηκε στην Αθήνα. Να τα αφήσουν στα δέντρα και θα τους αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ.
Επιτέλους, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να ανοίξουν πόλεμο όχι μόνο με την Κυβέρνηση, όχι μόνο με τον αγροτικό κόσμο αλλά με το σύνολο των πολιτών της Ημαθίας, η οικονομία της οποίας πλήττεται συνολικά από τέτοιες κερδοσκοπικές και ανέντιμες πρακτικές.
Το κράτος στάθηκε και στέκεται στις βιομηχανίες και στηρίζει τις ανάγκες τους, προκειμένου να προστατευθούν από την κρίση, να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να στηρίξουν την μεταποίηση του αγροτικού προϊόντος. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν ή μάλλον κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν και επιμένουν στην εκμετάλλευση των πιο σημαντικών εκπροσώπων της τοπικής οικονομίας, των αγροτών μας.
Τους προειδοποιώ να τηρήσουν τα συμφωνημένα και να πληρώσουν στους παραγωγούς την τιμή που οι ίδιοι συμφώνησαν μπροστά στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης καλώ τους προέδρους των Συνεταιρισμών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κανένας να μην ενδώσει στην απαράδεκτη και εκβιαστική πρακτική των βιομηχανιών. Πριν συνεχίσουν την κοροϊδία, ας σκεφτούν σοβαρά τις συνέπειες».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλώς.
Εσύ υποσχέθηκες όμως Μιχάλη πρίν τις εκογές.
Θυμάσαι;

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος.