Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

OIK. OMAΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Νέα ανακοίνωση για την επιστροφή και το θάψιμο των ανακυκλώσιμων υλικών στην χωματερή της Βέροιας εξέδωσε η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, στην οποία σχολιάζει και την απόφαση για την απόθεση λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς των βιομηχανιών.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Ο λόγος, δυστυχώς ακόμη μια φορά, για την διαχείριση απορριμμάτων και την υποτιθέμενη ανακύκλωση, στον Νομό Ημαθίας.
Ακόμη και σήμερα, συνεχίζουν να μεταφέρουν ανακυκλώσιμα υλικά στην Κατερίνη, να τα δεματοποιούν και να τα επιστρέφουν αυτούσια στην χωματερή του Αλιάκμονα. Μπορούν να εμπαίζουν τον πολίτη συνεχώς χωρίς να μπορεί να τους σταματήσει κανείς;
Η ΕΕΑΑ, τι επιδοτεί; Εποπτεύει την διαδικασία ανακύκλωσης;
Ως προς την παράνομη χωματερή τώρα και την απόφαση που πήρε ο ΕΣΔΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας), να δεχθεί την λυματολάσπη από τους βιολογικούς καθαρισμούς των εργοστασίων κομπόστας και μόνον αυτήν.
Δεν θα αναφερθούμε στην νομιμότητα μιας τέτοιας αυθαίρετης απόφασης, έναντι 0,50ΕΥΡΩ τον τόνο. Το ζητούμενο είναι ποιος και στο παρελθόν από τον ΕΣΔΑ νομιμοποίησε τις βιομηχανίες με στόχο διάφορες επιδοτήσεις;
Τι ποσά αφορά αυτή η διαδικασία; Ποια βιομηχανία μετέφερε στην χωματερή έστω και ένα κιλό λυματολάσπη; Πως μπορεί να υπάρξει λυματολάσπη όταν δεν λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός;
Αυτά που μεταφέρουν οι όποιες βιομηχανίες ανεξέλεγκτα, είναι διάφορες συσκευασίες κομπόστας, σε τεράστιες ποσότητες, πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με τις όποιες αποφάσεις του κατ ΄επίφασιν ΕΣΔΑ.
Με λίγα και απλά λόγια, η ανεξέλεγκτη και κωμική πλέον, εάν δεν ήταν άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση, συνεχίζει με την ανοχή και γνώση όλων των Δημάρχων, του Νομάρχη, του Εισαγγελέα, της ΕΕΑΑ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει επιτέλους. Δεν μπορεί όλοι ανεξαιρέτως να συμμετέχουν στο σκάνδαλο αυτό και που αφορά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ».

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήθελε να σε πω πόσο μαγκιά κάνεις που βάζης όσα λένε οι οικολόγοι. Θα σε βάλουν και εσένα στο μάτι και θα μπλέξης.
Κάνεις καλά που τα βάζεις, ηγια να μαθένουμε τι γίνεται. Το ότι τους βρήζουνε δεν τους πιράζη όπως φένετε. Ο παπούς μου λέει ότι την καριδιά που έχει καρίδια πετροβολάνε. Μόνο που κανένες δεν είπε που έγιναν μηνίσεις. Ποιός τις έκανε και τι έγινε τελικά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ; ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΙΠΟΤΕ; ΝΟΜΑΡΧΗΣ Ή ΔΗΜΑΡΧΟΣ; ΜΑΘΕ ΡΕ ΜΟΧΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

DEN KINHUHKE KAI OYTE PROKEITAI.

Ανώνυμος είπε...

Κινήθηκαν. Πήγαν θάλασσα.
Και κινούνται κάνοντας επαφές στην Αθήνα. Εφαψίες και μόνον. Με ραπανάκι κόκκινο να βρεθούν απέναντι, θα βγάλουν φωτογραφία και δελτίο τύπου. "Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ συναντήθηκε με ραπανάκι κόκκινο και αφού συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, το βράβευσε κιόλας για τοχρώμα και τη γεύση που δίνει στις σαλάτες".

Ανώνυμος είπε...

Χτές την κυριακή, είδα ους οικολόγους στον ΑΛΦΑ. Με βάρκες στο ποτάμι. Ωραίο ήτανε. Έστησαν και αντίσκηνα είπανε. Καλή η προβολή του ποταμιού και της περιοχής μας.

Ανώνυμος είπε...

Nai mono poy den htane aytoi

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια. Βγήκε πολύ όμορφο.
Αν δεν ήταη η βρωμιά και δυσωδία των διάφορων εκλεγμένψν, μπορούσε να γίνει καλή δουλειά με τις ομορφιές του Νομού μας. Το πρόλαβα κι εγω λίγο αφού άρχισε. Μόχλα κάνε κανένα ρεπορτάζ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ, ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΛΟΓΟΥ. ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ .

Ανώνυμος είπε...

Το επίπεδο είναι γνωστό. Τρίτο υπόγειο. Εδώ ο κόσμος καίγεται, και οι γνωστοί κάνουν πλάκα.
Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο δηλαδή.
Αυτοί είναι.Ανώνυμοι μεροκαματιάρηδες. Μόνο οι δυό τους. Τέτζερις και καπάκι.

Ανώνυμος είπε...

KAI SENA TI SE PEIRAZEI,PALI ME TRIXES ASXOLEISAI.

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι πολύ.
Μην κόψουν τα γεμιστά.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς πέστε χαζομάρες. Οι οικολόγοι έχουν δίκιο σε όσα λένε. Και οι έξυπνοι που κοροϊδεύουν με τα λάθη στην ορθογραφία, να δούμε τώρα θα λένε; Είναι κακό να μην πήγες γυμνάσιο; Δε θα λένε γιατί θα διορθώνονται μόνα τους. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα γράφεις αλλού και τα παίρνεις και τα βάζεις εδώ.
Να δούμε τι θα λένε για γεμιστά και μπακαλιάρο. Μόνο να μην συζητάνε για τη βρομιά και να βρίζουν τους οικολόγους. Καλά να πάθουν και εκεί να μείνουν μια ζωή. Στο μηδέν και στο τίποτα. Τα ορθογραφικά τους πείραξαν οι γραμματιζούμενοι. Μαύρα γράμματα μάθανε και το ενδεικτικό το πήρανε πληρώνοντας.

Ανώνυμος είπε...

Για τα ορθογραφικα και ποιον τον πειραζουν ρωτα τον Γραμματιζουμενο Νοικολογο σου.