Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Επιστολή με την οποία προσπαθεί να σώσει την παρτίδα έστειλε στον υπουργό Γεωργίας Σ. Χατζηγάκη ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης. Του επισημαίνει, με δραματικό τρόπο, ότι αν δεν λύσουν το πρόβλημα του ροδάκινου ΤΩΡΑ, θα το πληρώσει εκλογικά η ΝΔ και η οικονομία της Ημαθίας.

Η επιστολή αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, με την επιστολή αυτή θέλω να σας εκφράσω τη βαθειά μου ανησυχία σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στη διαχείριση του βιομηχανικού ροδάκινου στην περιοχή μου. Το πρόβλημα είναι γνωστό και δεν θα μείνω στην περιγραφή του. Είναι σαφές όμως ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Χειρισμοί που εκθέτουν την Κυβέρνηση και καθιστούν εμάς δέκτες παραπόνων. Επιτέλους κ. Υπουργέ, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν μπορεί κάποιοι να «τάζουν» συγκεκριμένα πράγματα, όταν προηγουμένως δεν έχουν αρμόδια έγκριση να τα ανακοινώσουν και να δεσμευτούν. Και μιλώ φυσικά για τις διαβεβαιώσεις των 25 λεπτών οι οποίες όπως φαίνεται δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Εν πάση περιπτώσει και επειδή τα χρονικά όρια είναι πλέον εξαιρετικά στενά, προτείνω ξεκάθαρα τα ακόλουθα:
· Άμεση σύσκεψη, με πρωτοβουλία σας, μεταξύ των βιομηχανιών και των ομάδων παραγωγών προκειμένου να υπάρξει διάλογος και συμφωνία για τις τιμές και ποσότητες που θα αγοράσει η βιομηχανία.
· Οι ποσότητες οι οποίες λόγω κακής ποιότητας θα μείνουν αδιάθετες, να καταστραφούν και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ.
Κ. Υπουργέ, το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Ειλικρινά, οφείλω να σας ενημερώσω ότι τόσο οι οικονομικές όσο και οι πολιτικές συνέπειες από τη μη επίλυση θα είναι τεράστιες για τους παραγωγούς αλλά αντίστοιχα και για την Κυβέρνησή μας».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΑΝ, ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΑΝ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη ποιο μακράν.
Εκεί που φυτρώνει το σαφράν.
Μακράν ο καλύτερος και πεντεξι αυγά Τουρκίας.
Αραπάκια.

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα του Χαλκίδη είναι τελικά αν θα το πληρώσει η ΝΔ ή το αν θα προσπαθήσει (έστω για τους τύπους ρε αδερφε)να εξασφαλίσει ένα εισόδημα της προκοπής για όλους αυτούς τους αγρότες που τον έστειλαν κάτω στην Αθήνα για να τους εκπροσωπήσει;;;
Α ρε Εθνοπατέρα!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που φτάσαμε, ποιός βοήθησε; Μήπως, λέω μήπως, όλοι αυτοί που είναι τώρα στο πλευρό των αγροτών, ήταν και είναι οι νεκροθάφτες τους;
Τα πλευρά μας, τα παϊδια μας μας τα έκαναν κομμάτια. Δεν θέλουμε να σχαοληθούν πλέον με τα πλευρά μας. Λύσεις να δώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός απο τις εκλογές; Το μυαλό του εκεί. Κουμπούρα να γίνουν όλα, στις εκλογές να τα πάμε καλά.
Το μυαλό στην ανάπτυξη αυτός ο άνθρωπος που είναι και μακράν.
Πολύ νμακράν είναι όλοι τους παρέα.
Οι αγρότες; Ακόμη πιο μακράν.