Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Λ. ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΝ. ΟΧΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΕΚ

Με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου κάνει γνωστό ότι η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει το εισόδημα των αγροτών παραγωγών ροδακίνου χωρίς όμως να βάλει χέρι στο ΛΑΕΚ και να μεθοδεύει την αντιπαράθεση μεταξύ αγροτών και εργαζομένων.
Η δήλωση της βουλευτού είναι η εξής:
«Οι ροδακινοπαραγωγοί της χώρας αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ανεβοκατεβαίνουν στα υπουργεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης χωρίς να έχουν πάρει άμεσες δεσμεύσεις προς υλοποίηση που θα δώσουν οριστική λύση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει η ελάχιστη απορρόφηση των προϊόντων τους.
Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τις κατώτερες τιμές που απαιτούν οι παραγωγοί ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος παραγωγής και στην επιβίωσή τους, όχι όμως βάζοντας χέρι 20 εκατομμυρίων ευρώ στο ΛΑΕΚ που είναι χρήματα των ίδιων των εργαζομένων και των ανέργων αλλά από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι αγρότες και οι εργαζόμενοι δεν θα μπουν σε αντιπαράθεση όπως το θέλει η κυβέρνηση, αλλά θα συνεχίσουν να παλεύουν για τα δικαιώματά τους και για ότι στην κάθε κοινωνική ομάδα αναλογεί. Και ενώ τα μπλόκα συνεχίζονται στην Πέλλα γνωρίζουμε ότι σε ανάλογες κινητοποιήσεις κατεβαίνουν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Λάρισας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δίκιο αγώνα των αγροτών για να παραμείνει η ελληνική ύπαιθρος ζωντανή και η ευλογία της παραγωγής εγχώριων ποιοτικών προϊόντων να μην μετατρέπεται σε κατάρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: