Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ Ο ΠΟΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΙΝΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Θερμή υποδοχή και ζεστό χειροκρότημα εισέπραξε η χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σχοινά κατά την παρουσίαση χορών του ρουμλουκιού στην Αμαλιάδα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου και ο χώρος που επιλέχθηκε από τον τοπικό σύλλογο ήτανε η μαγευτική παραλία της Κουρούτας.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και στο τέλος όλοι είχανε ένα καλό λόγο να πούνε για την πραγματικά πολύ όμορφη παρουσία του Σχοινά. Τα παιδιά του συλλόγου , γνήσιοι πρεσβευτές της Μακεδονικής γης έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής όταν ανέβηκαν στην εξέδρα , το «κατσούλι» όπως πάντα έκλεψε την παράσταση και τα φλας των θεατών και ιδιαίτερα των τουριστών-παραθεριστών της Κουρούτας δεν έπαψαν λεπτό.
Ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος « οι ρίζες» επιφύλαξαν μια φανταστική φιλοξενία στο Σχοινά και δεν έλειψαν οι ξεναγήσεις στις φυσικές ομορφιές του Ν. Ηλίας και φυσικά η επίσκεψη στην αρχαία Ολυμπία.
Ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος του Σχοινά στο καθιερωμένο πια ετήσιο πανηγύρι του χωριού στις 27 Ιουλίου τα γνωστά σε όλους μας «Χρυσοβαλάντεια» θα υποδεχθεί με τη σειρά του τον πολιτιστικό σύλλογο Αμαλιάδας δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: