Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΝΕΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΑ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Επαληθεύτηκαν αρκετά από τα δημοσιεύματα που προέβλεπαν το μποκάρισμα στην υπόθεση της χρηματοδότησης των "Κλωστηρίων Ναούσης" απο τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Παπαθανασίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν προχωράει το πρόγραμμα εξυγίανσης και δεν πληρώνωνονται οι εργαζόμενοι τους έξι μήνες που τους οφείλονται.
Η κατάσταση στον Ομιλο έχει ως εξής: Λειτουργούν μόνο τα εργοστάσια “ΦΑΝΚΟ”, Μαρώνια στην Κομοτηνή και όλα τα υπόλοιπα είναι κλειστά.
Τα εργοστάσια στο Στενήμαχο έχουν ρεύμα και τηλέφωνο αλλά οι εργαζόμενοι μήνες τώρα αναμένουν την επαναλειτουργία τους.
Οσον αφορά το πολυαναμενόμενο ραντεβού με την δυσεύρετη Υφυπ. Απασχόλησης κ. Καλαντζάκου η οποία ξεκάθαρα το αποφεύγει, ο βουλευτής Μιχ Χαλκίδης ζήτησε από το σωματείο Γ’ να τον επισκεφθεί τη Δευτέρα στο γραφείο του και από εκεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Υπουργείο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Την δικαστική οδό αποφάσισε ν’ ακολουθήσει το σωματείο “ΚΛΩΘΩ” για να διεκδικήσει την αναπροσαρμογή των μισθών των εργαζομένων που είναι ενταγμένοι στην εισοδηματική ενίσχυση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου στην εισοδηματική ενίσχυση δεν υπολογίζονται οι αυξήσεις που προβλέπονταν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η άδεια και το επίδομα αδείας και κατά συνέπεια θα χαθούν δικαιώματα από τον μελλοντικό συντάξιμο μισθό. Καταγγέλει το Υπ. Απασχόλησης ότι παρά τις υποσχέσεις το πρόβλημα χρονίζει και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην δικαστική διεκδίκηση και να καταβάλουν 20 ευρώ στο Εργατικό Κέντρο για τα δικαστικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: