Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΣΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ;

Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε η ανακοίνωση της ΓΕΣΑΣΕ με αφορμή την εξέλιξη των κινητοποιήσεων των ροδακινοπαραγωγών.
Η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται στην στάση των δυο μεγάλων συνεταιριστικών βιομηχανιών της Ημαθίας χαρακτηρίζοντάς την "προδοτική".
Και μόνο η χρήση της λέξης αυτής είναι σαφές πως υποκρύπτει σκοπιμότητες που είναι εύκολο να ερμηνευτούν από τους γνωρίζοντες τον χώρο αυτό. Έναν χώρο που έχει αντικρουόμενα συμφέροντα και τα οποία εκπροσωπούνται είτε από αγροτοσυνδικαλιστές είτε από αλεξιπτωτιστές του χώρου.
Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ένα γεγονός που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει Λίγες μέρες πριν την κινητοποίηση το αγροτικό τμήμα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας συγκάλεσε σύσκεψη παρόντων των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών. Εκεί, έγινε σαφές πως τα μέλη των δυο συνεταιρισμών θα μετέχουν στις κινητοποιήσεις για ένα διήμερο και μετά θα αρχίσουν την παραλαβή των ροδακίνων των μελών τους ως οφείλουν αφού είναι συνεταιρισμοί πλην όμως τα αγροτικά οχήματα θα περέμεναν στα μπλόκα.
Όμως, επειδή τα συμφέροντα των ροδακινοπαραγωγών της Ημαθίας δεν είναι ίδια αφού δεν ανήκουν όλοι σε συνεταιρισμούς με κονσερβάδικα άρχισαν οι τριβές αμέσως μετά την επιστροφή της επιτροπής από την Αθήνα και την σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Χατζηγάκη.
Συνεπώς, είναι τουλάχιστον άδικη και διασπαστική η θέση που εκφράζεται μέσω της ανακοίνωσης της ΓΕΣΑΣΕ έναντι των δυο συνεταιριστικών βιομηχανιών. Μακάρι για τους αγρότες να υπήρχαν και άλλα τέτοια εργοστάσια ώστε να νιώθουν ασφαλείς οι παραγωγοί και να μην άγονται και φέρονται από συνδικαλιστές και ιδιώτες βιομήχανους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: