Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ

Επισκέψεις στις συνεταιριστικές βιομηχανίες ΑΛΜΜΕ και VENUS έκανε την Δευτέρα (13/7) ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Βλέποντας ότι η παραγωγική χρονιά ξεκίνησε και τα προβλήματα διάθεσης της παραγωγής παραμένουν, ο Νομάρχης δήλωσε αλληλέγγυος στις διεκδικήσεις και τα αιτήματά των παραγωγών και των Ομάδων τους.
Για το λόγο αυτό ο
Νομάρχης απέστειλε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς και στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την απόφαση-θέση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 8/7/2009 για την κατάσταση που επικρατεί στο συμπύρηνο ροδάκινο.
Το κείμενο της επιστολής είναι το εξής:
«Κύριε Πρωθυπουργέ, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας εκφράζει την αγωνία του για την καθυστέρηση εξαγγελίας συγκεκριμένων μέτρων στήριξης του κλάδου του συμπύρηνου ροδακίνου από την κυβέρνηση που να διασφαλίζου πλήρως το εισόδημα των παραγωγών. Η συγκομιδή συμπύρηνου ροδακίνου ξεκίνησε, οι βιομηχανίες είναι κλειστές και δεν παραλαμβάνουν προϊόντα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο θεωρεί ότι η άμεση υιοθέτηση των προτάσεων που έχουν υποβάλει οι Φορείς του Νομού είναι η μοναδική λύση η οποία αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμα αλλά και σε βάθος χρόνου το πρόβλημα δίνοντας ολοκληρωμένες και οριστικές λύσεις.
Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην εξαγγελία μέτρων στήριξης το αργότερο εντός της επόμενης εβδομάδας, είναι δεδομένη η κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία του Νομού και την κοινωνική γαλήνη. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας και εγώ προσωπικά, σας δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στην αγροτική τάξη του Νομού μας και θα την στηρίξουμε ενεργά σε κάθε δίκαιη της διεκδίκηση»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαράντα φορές μας ζάλισε με επιτυχιμένες συναντήσεις και ουσιαστικές επαφές με τους ενδιαφερόμενους. Τώρα τα ροδάκινά μας είναι στην κλούβα και ζητάει τον Καραμανλή να δώσει λύση.
Αφού δεν σε κόφτει ρε άνθρωπε, γιατί δεν πάς κατ ΄ευθείαν και έγκαιρα;
Άντε καραγκιόζηδες;

Ανώνυμος είπε...

BRE TON IPTAMENO, BRHKE XRONO KAI GIA TOYS AGROTES. OXI UA T' AFINE.