Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΕΣΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Εκτός από τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών αλλά και τα ανακυκλώσιμα υλικά που κατά καιρούς οδηγούνται εκεί, η χωματερή της Βέροιας θα δεχθεί και την λυματολάσπη των βιολογικών καθαρισμών των μεταποιητικών μονάδων.
Αυτή την απόφαση πήρε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας στην συνεδρίαση της Πέμπτης (16/7). Μάλιστα ως τέλος ορίσθηκαν τα 0,05 ευρώ το κιλό.
Κατά τα λοιπά, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα τέσσερα ζητήματα που έθεσαν οι σύμβουλοι. Συγκεκριμένα, σε αυτά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Παπαποστόλου απάντησε ως εξής:
-Για το θέμα της εγκατάστασης της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην θέση 12, υπογράμμισε ότι έστειλε την σύμβαση για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απέστειλε και εγγράφως και σε ηλεκτρονική μορφή ότι δικαιολογητικό του ζητήθηκε και από την άλλη εβδομάδα θα εκδοθεί η απόφαση.
-Πάνω σε αυτό το θέμα, ο κ. Παπαποστόλου τόνισε ότι η νέα διοίκηση πριν λίγο καιρό έλυσε και το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την υπογραφή της απόφασης παραχώρησης από τον Περιφερειάρχη.
Ο κ. Παπαποστόλου τόνισε επίσης ότι ο Σύνδεσμος θα λάβει την χρηματοδότηση των 9,4 εκατομμυρίων ευρώ από την Κεντρική Διοίκηση για την κατασκευή του έργου και πρόσθεσε ότι σε λίγε ημέρες θα οριστικοποιηθεί και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ενεργών χωματερών και την κατασκευή τριών σταθμών μεταφόρτωσης.
-Για την χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια, ο κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια χρηματοδότηση επειδή λόγω του τρόπου κατασκευής του έργου (μακράν παραχώρηση στον εργολάβο).
-Για την ανακύκλωση, ο κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών και παραμονή τους στο χώρο με ευθύνη του εργολάβου που είχε αναλάβει την μεταφορά τους, παραδέχθηκε ότι κάποια από αυτά πετάχτηκαν στην χωματερή και απάντησε σε δημοσιεύματα ότι αυτά που επιστρέφουν είναι υπολείμματα από την ανακύκλωση κι όχι δεματοποιημένα ανακυκλώσιμα υλικά.
-Για το ερώτημα που έθεσε ο κ. Δάλλας σχετικά με την εξολογιστική πληρωμή του εργολάβου που είχε αναλάβει την επικάλυψη των απορριμμάτων, ο κ. Παπαποστόλου αρνήθηκε ότι πλήρωσε τονίζοντας ότι ούτε επιταγή του ΕΣΔΑ κόπηκε ούτε από το ταμείο του Συνδέσμου βγήκαν χρήματα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ:
ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΣΔΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ 0,05€ /ton.
H E L L A S TO Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο ΣΟΥ ΣΤΗΝ Η Μ Α Θ Ι Α ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Τι λένε κτάλαβαν;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΜΥΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ Ή ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠ΄ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

"τα γκια (αγγεία) γενήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνια"...

Ανώνυμος είπε...

0,05 euro ton tono ? tetoia orthografia xereis esy? η μηπως ανηκει στη σφαιρα της αριθμητικης αυτο?

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ,ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΠΩΣ ΠΑΣΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.
ΑΜΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΠΙΑ! MONO ΑΠ΄ ΤΑ EYRO ΣΑΓΙΝΕΥΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Καλοοοοο!

Ανώνυμος είπε...

THS LYMATOLASPHS TO KAGGELO MAZI ME TO DIKO SAS XARAMOFAIDES.

Ανώνυμος είπε...

Το κάγκελο δεν λέει τίποτα.
Όσο για τους χαραμοφάϊδες, γνωστή η συνταγή. Γύρω απο Βουλευτάδες, Νομάρχες και Δημάρχους θα τους δεις. Να τους υπερασπίζονται σε κάθε αθλιότητά τους. Ανώνυμα, οπως και εδώ. Με αντίτιμο, μεροκάματο και προστασία. Αμόρφωτοι και οκνηροί, να παριστάνουν τους τιμητές και τους παράγοντες. Χωρίς πολιτικές διαφορές ουσιαστικά. Είναι ταγμένοι όπου έχει μεροκάματο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΛΙΒΆΝΙΑ, ΤΟ ΤΟΠΙΚΌ ΠΑΣΟΚ, ΈΧΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΌΣΟ ΓΙΑ ΓΚΙΑ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΙΑ! ΜΟΙΡΆΖΟΥΝ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ. ΔΩΡΕΑΝ. ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΜΑΤΗ ΑΠΟΘΗΚΗ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΛΙΒΑΝΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

<< H E L L A S TO M Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο ΣΟΥ ΣΤΗΝ Η Μ Α Θ Ι Α ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ.>>
KAI TO EΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝΟΜΑΡΧΑΙΩΝ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ.