Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ- ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΚΥΔΡΑ- ΝΑΟΥΣΑ- ΒΕΡΟΙΑ

Ενημερωτική σύσκεψη με θέμα «Οδικός άξονας Σκύδρα – Νάουσα – Βέροια» διοργανώνει οι Δήμος Νάουσας το Σάββατο στις 11 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ναϊάς» στο κτίριο της πρώην «Βέτλανς» στην οδό Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη σύσκεψη πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της καθυστέρησης στη διαδικασία υλοποίησης και ολοκλήρωσης του έργου, γεγονός που προκαλεί δικαιολογημένες ανησυχίες στους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «ο οδικός άξονας αποτελεί το σημαντικότερο έργο υποδομής της περιοχής, το οποίο θα συνδέσει την Εγνατία Οδό με τα κυριότερα αστικά και αγροτικά κέντρα των Δήμων στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας».
Η σύσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι Δήμαρχοι της περιοχής και οι Νομάρχες Ημαθίας και Πέλλας το Μάιο του 2007 στη Νάουσα και σκοπός της είναι η υπεύθυνη και ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με την πορεία και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η αρμόδια Αρχή.
Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να παραστούν: ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσιότρας, οι βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Μιχάλης Χαλκίδης, Ηλίας Φωτιάδης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Σιδηρόπουλος, οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γεώργιος Καρασμάνης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Παρθένα Φουντουκίδου-Θεοδωρίδου και Θεοδώρα Τζάκρη, οι Νομάρχες Ημαθίας και Πέλλας κ.κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης και Μιχαήλ Καραμάνης, οι Δήμαρχοι Ανθεμίων κ.κ.Δ. Σιδηρόπουλος, Απ. Παύλου κ. Απ. Νεστορόπουλος, Βέροιας κ. Χ. Ουσουλτζόγλου, Δοβρά κ. Χ. Τσιούντας, Έδεσσας κ. Ι. Σόντρας, Ειρηνούπολης κ. Αθ. Σπαθόπουλος, Σκύδρας κ. Γ. Χοΐδης , υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, οι μελετητές του έργου κ.κ. Σαββίδης και Χατζής και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: