Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Αντίθετη με το κλείσιμο των Αστυνομικών Σχολών η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας

Όταν οι σφαίρες γαζώνουν ύπουλα και άνανδρα αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντος, όταν το έγκλημα στη χώρα έχει πάρει τεράστιες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όταν η δημόσια ασφάλεια από δεδομένο έχει γίνει ζητούμενο, όταν ο πολίτης ζητάει διασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματός του, αυτού του να ζει, το κλείσιμο τεσσάρων αστυνομικών σχολών, μεταξύ αυτών και της Νάουσας αποτελεί την πλέον οξύμωρη επιλογή.
Πολύ περισσότερο όταν οι λόγοι που προβάλλονται δεν παραγνωρίζουν την αξία και τη σημαντικότητα της λειτουργίας τους, αλλά προτάσσουν ζητήματα οικονομικής φύσεως.
Όμως ακόμη και στην πιο ακραία μορφή παγκοσμιοποιημένων αντιλήψεων κάποια αγαθά δεν επιδέχονται τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ούτε μετριούνται με ευρώ. Αγαθά όπως η προστασία του πολίτη, η εφαρμογή των νόμων, η παγίωση κλίματος δημόσιας ασφάλειας. Αυτά τα αγαθά οφείλει να τα προασπίζεται και να τα παρέχει στον κόσμο κάθε ευνομούμενη Πολιτεία.
Καμιά οικονομική δυσπραγία δε μπορεί να βάλει σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια του πολίτη.Ειδικά το κλείσιμο της Σχολής της Νάουσας αποτελεί ακόμη ένα κτύπημα σε μια ήδη βαθιά κλονισμένη οικονομικά περιοχή και εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την απόσταση λόγων και έργων.
Η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Ημαθίας εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του κλεισίματος των τεσσάρων αστυνομικών σχολών.
Ταυτόχρονα, σαν κομμάτι της κοινωνίας, τάσσεται αλληλέγγυα στον αγώνα να αλλάξει η απόφαση και να συνεχίσει η σχολή όχι απλά την απρόσκοπτη λειτουργία της, αλλά αυτή να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.Για την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: