Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ!

Στα ψυγεία και στις αποθήκες συνεταιρισμών κινδυνεύει να μείνει σημαντικό μέρος της φετινής παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων λόγω της ανεπάρκεια ελληνικών φορτηγών για τη διαμετακόμισή τους στην Ρωσία, όπως καταγγέλλει η νομαρχία Ημαθίας.
Γι αυτό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα αυτό την Παρασκευή 26/6 στις 12 το μεσημέρι, στη νομαρχία Ημαθίας. Στην σύσκεψη θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, χωρίς να αποκλείεται ο αποκλεισμός τμήματος της Εγνατίας Οδού, αλλά και της σιδηροδρομικής γραμμής. Σύμφωνα με τον κ. Καραπαναγιωτίδη, το 60% της παραγωγής ελληνικού επιτραπέζιου ροδάκινου κατευθύνεται στη ρωσική αγορά.
Τα υπάρχοντα ελληνικά φορτηγά δεν επαρκούν σε αριθμό για να μεταφέρουν τους χιλιάδες τόνους προϊόντος, οπότε νομαρχία, παραγωγοί και εξαγωγείς ζητούν να δοθούν ειδικές "κάρτες διέλευσης" σε οχήματα Τρίτων χωρών, ώστε τα ροδάκινα να φτάσουν στους Ρώσους καταναλωτές.
Ο νομάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κάρτες θα δοθούν, αλλά ουδείς γνωρίζει πότε. Ωστόσο, το ροδάκινο είναι ευπαθές προϊόν και, μέχρι να λυθεί το ζήτημα, μεγάλες ποσότητες της παραγωγής ενδέχεται να καταστραφούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: