Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ: ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Ο ΜΙΧ. ΧΑΛΚΙΔΗΣ

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας Μ. Χαλκίδης, με αφορμή τους χειρισμούς της Ένωσης σχετικά με την πληρωμή δικαιωμάτων ΟΣΔΕ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και των συνταξιούχων του ΟΓΑ για το έτος 2009.
Σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε στη Βέροια, στο κέντρο «ΕΛΙΑ» το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Μ. Χαλκίδης ανακοίνωσε ότι η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε επειδή «η ΕΑΣ δεν είναι πλέον αξιόπιστος συνομιλητής» ενώ δήλωσε απερίφραστα ότι αν δεν υπάρξει συμμόρφωση στους νόμους του κράτους θα ακολουθήσουν και ασφαλιστικά μέτρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μ. Χαλκίδης τόνισε τα παρακάτω:
«Για πολύ καιρό έκανα σαφή τη στάση μου. Πολλές φορές τόνισα ότι κανείς δεν πρέπει να διανοηθεί να παίξει με το εισόδημα των αγροτών. Η Ένωση Βέροιας αγνόησε όχι εμένα, όχι τις εντολές του αρμόδιου Υπουργείου, αλλά την ίδια την έννοια της νομιμότητας.
Επί ένα μήνα τόσο ο ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και η ΠΑΣΕΓΕΣ τους λένε τι πρέπει να κάνουν. Αυτοί το αγνοούν. Δεν επιστρέφουν χρήματα. Λυπάμαι αλλά δεν πάει άλλο.
Είναι πρωτοφανές, το ξέρω, αλλά σήμερα κατέθεσα μήνυση εναντίον της Ένωσης. Θέλω να ελπίζω, γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ότι έστω και τώρα, θα αποφασίσουν άμεσα να επιστρέψουν όσα χρήματα παρανόμως εισέπραξαν.
Σε κάθε περίπτωση, μια μηνυτήρια αναφορά δεν ανακαλείται και παράγει έννομα αποτελέσματα. Το θέμα είναι να πετύχει η Ένωση, αν μπορεί, να αποκαταστήσει το απαξιωμένο κύρος της ως φορέα που εξαρτάται από τους αγρότες, στα μάτια αυτών από τους οποίους αποτελείται. Δεν το νομίζω.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ελπίζω να μη συνεχίσουν να οικειοποιούνται τα χρήματα του Ημαθιώτη αγρότη. Παρακολουθώ τις κινήσεις του Οργανισμού. Επόμενο βήμα είναι τα ασφαλιστικά μέτρα όπου τότε συγκεκριμένα άτομα και συγκεκριμένες πολιτικές θα αναλάβουν οριστικά τις ευθύνες που τους αναλογούν».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εμ σας τα λει ο μοχλας αλλα καποιοι κανουν πως δεν καταλαβαινουν. ο χαλκιδης ειναι μακραν ο καλυτερος βουλευτης του νομου μας απο ολους ο καλυτερος