Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

1,7 εκ. € ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΛΕΤ. ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ!

Υψηλό ταμειακό έλλειμμα καταλογίζουν οι επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών στον Δήμο Αποστόλου Παύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Απόστολος Νεστορόπουλος και αφορά την περίοδο 1/1/2003 – 31/12/2006, περίοδο δημαρχίας του κ. Λευτέρη Βαλαβάνη.
Το ύψος του ελλείματος, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου φθάνει το 1.707.838,39 €. «Το πραγματικό ταμειακό έλλειμμα του Δήμου, για την περίοδο αυτή», είπε ο κ. Νεστορόπουλος «είναι 1.323.905, 73 € και το υπόλοιπο 383.932,66 € είναι προσαυξήσεις από 31/12/2006 έως σήμερα.
Και πλέον καλείται ο κ. Βαλαβάνης να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στο ταμείο του Δήμου. Βέβαια ο κ. Βαλαβάνης έχει την δυνατότητα να ασκήσει έφεση μέσα σε 6 μήνες ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Επιπλέον η έφεση δεν αναστέλει την εκτέλεση, ούτε επιτρέπεται η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια για τα καταλογισθέντα ποσά».
Ο κ. Βαλαβάνης αντέδρασε λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και σε συνελεύσεις, στις οποίες θα κληθεί ο Δήμαρχος να απαντήσει.
«Περίμενα 2,5 χρόνια το αποτέλεσμα αυτό, για να βγω στην κοινωνία του Αποστόλου Παύλου και να πω κάποια πράγματα. Δυστυχώς υπάρχουν αήθεις φυσιογνωμίες που πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας ότι ο Βαλαβάνης υπεξαίρεσε χρήματα του Δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Θλίβομαι για το γεγονός αυτό. Για το εάν υπεξεραίθηκαν όμως χρήματα, αυτό δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά θα το διερευνήσει η δικαιοσύνη. Εμείς όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα θα κάνουμε τις ανακοινώσεις» ανταπάντησε ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: