Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ. «Το ΚΚΕ δεν συμβιβάζεται, προτείνει ΑΝΥΠΑΚΟΗ και ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Την Κυριακή στις 11 το πρωί στελέχη του ΚΚΕ Ημαθίας παραχώρησαν στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Αλεξάνδρειας, συνέντευξη τύπου με αφορμή τις ευρωεκλογές. Η πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ημαθίας κ. Ιωάννα Σωφρόνοφ αναφέρθηκε στην πολύπλευρη προσπάθεια του ΚΚΕ να ενημερώσει τον Ελληνα πολίτη για τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζουν τα άλλα κόμματα σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Το ΚΚΕ έχει εναλλακτική πρόταση διεξόδου της χώρας από το μεγάλα αδιέξοδα που δημιούργησαν τα δυο μεγάλα κόμματα που μας Κυβερνούν.Έχουμε τόνισε, πρόταση ενότητας και συμμαχίας η οποία δεν συμβιβάζεται με την σημερινή κατάσταση και διαφωνούμε στο δίπτυχο ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ-ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ προτάσσει τον δρόμο της ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ και της ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ προς την Ε.Ε. Είναι ο δρόμος της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ και της ΡΗΞΗΣ με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Γι' αυτό πρέπει οι πλατιές μάζες του Ελληνικού λαού να συμφωνήσουν ότι ΔΕΝ θα ανεχθούν άλλο τα ψέματα, ότι αρνούνται να συμβιβαστούν με την φτώχεια και την ανεργία, ότι ΔΕΝ ανέχονται να του κλέβουν τον πλούτο και να του αφαιρούν τα δικαιώματά του.
Το ΚΚΕ λέει ότι ΤΩΡΑ πρέπει να βγουν επιθετικά τα λαϊκά στρώματα και να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει. Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Να διεκδικήσουν υψηλούς μισθούς , δημόσια δωρεάν παιδεία , Υγεία και Πρόνοια.
Και επειδή τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται να μην έχουν εναλλακτική πρόταση εξουσίας γι'αυτό προσβλέπουν σε συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ το οποίο επιδίδεται σε έναν ακρατο εθνικισμό και λαϊκισμό προκειμένου να αποσπάσει κάποιο μερίδιο εξουσίας.Υπάρχει βέβαια και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ενώ χρησιμοποιεί αριστερή φρασεολογία ψήφισε τόσο την συνθήκη του ΜΑΑΣΣΤΡΙΧ οσο και γενικότερα τις πιο σημαντικές συνθήκες της Ε. Ε.
Σχετικά με την έντονη επίθεση που δέχεται τελευταία το Κ.Κ .Ελλάδος και η οποία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, αλλά και που θα συνεχισθεί και μετά από αυτές ,τόνισε, ότι η επίθεση αυτή εκπορεύεται από το σημερινό σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο κινδυνεύει τόσο από την παγκόσμια κρίση που υπηρετεί όσο και από την αυξανόμενη λαϊκή αντίδραση λόγω της δυσοσμίας που αποπνέουν τα σκάνδαλα που δημιούργησαν τα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας.Το ΚΚΕ δεν πτοείται ούτε από τα ψέματα που εκτοξεύονται ούτε από την λάσπη που επιχειρούν να του κωλύσουν. Εμείς σαν ΚΚΕ απέναντι στην επίθεση αυτή καλούμε τον Ελληνικό λαό να τους παραγράψει όπως αυτοί παραγράφουν τις ευθύνες τους για τα σκάνδαλα με το κλείσιμο της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: