Σάββατο 18 Απριλίου 2009

YΠΕΚΛΕΨΑΝ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΝΥΠΟΠΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Άγνωστο σε ποιο ποσό ανέρχεται η κλοπή που έκαναν άγνωστοι στο ΑΤΜ του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στην Αλεξάνδρεια. Δεκάδες πιστωτικές ή κάρτες αναλήψεων πελατών της τράπεζας είδαν τους λογαριασμούς τους να έχουν υποστεί μεταβολή αφού στο διάστημα 2 ως 5 Απριλίου άγνωστοι είχαν κάνει ανάληψη από άλλα υποκαταστήματα της ΑΤΕ.
Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει στο ΑΤΜ της ΑΤΕ Αλεξάνδρειας συσκευή με την οποία υπέκλεψαν τα PIN των καρτών των πελατών για άγνωστο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια κατασκεύασαν κάρτες κλώνους και άρχισαν τις αναλήψεις.
Η Τράπεζα σε συνεννόηση με τα κεντρικά αποφάσισε να κάνει καταγραφή της ζημιάς και στη συνέχεια δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που λείπουν από τους λογαριασμούς.
Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή πράξη έχει αναστατώσει τους πελάτες της ΑΤΕ αλλά και των άλλων τραπεζών μιας και όλοι τους λένε πως αυτή η πράξη είναι πρωτοφανής. Απαιτείται στο εξής να αλλάζει τακτικά το ΡΙΝ όπως συνιστούν οι τράπεζες και να καλύπτουμε το πληκτρολόγιο στα ΑΤΜ όταν πληκτρολογούμε τον αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: