Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται αρκετά καταστήματα της Αλεξάνδρειας (καφε- μπαρ) αφού εκκρεμούν εναντίον τους δεκάδες μηνύσεις και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να κλείσουν αρκετές φορές ώστε να "ξεπλήρώσουν" την διοικητική ποινή που προβλέπεται (ένα κλείσιμο προσωρινό ανά τρεις μηνύσεις) αλλά ταυτόχρονα πρέπει να τους αφαιρεθεί και η άδεια λειτουργίας τους δεδομένου ότι έχουν πάνω από 10 κλήσεις. Μύλος δηλαδή και..
..Ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί δεδομένου ότι:
-Η αρμόδια νομίατρος της Νομαρχίας πιέζει να εφαρμοστεί ο νόμος και έχει στείλει επιστολή προς πάσα κατεύθυνση (αστυνομία, εισαγγελέα κλπ) ώστε να ενημερώσει και ενημερωθεί για τις κινήσεις και ενέργειες των δήμων έναντι των καταστημάτων που εναντίον τους εκκρεμούν μηνύσεις.
-Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει αποφασίσει να εφαρμόσει το νόμο πιστά και απαρέγκλιτα δεδομένου ότι ήδη εκκρεμεί εις βάρος του δημάρχου μια μήνυση για παράβαση καθήκοντος διότι έδειξε ανοχή απέναντι στα καταστήματα αυτά για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι.
-Η αστυνομία δια του διοικητή της Δ. Στραφιώτη φέρεται αποφασισμένη να λειτουργήσει στα στενά πλαίσια του νόμου και έτερον ουδέν.

Οπότε: η ιστορία φαίνεται οτι οδηγείται σε μονόδρομο που στο τέλος του έχει ένα λουκέτο για τα καταστήματα εκείνα που έχουν παραβιάσει δεκάδες φορές το νόμο.
Ωστόσο, το θέμα θα οδεύσει στο τέλος του μήνα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και εκεί θα κληθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να αποφασίσουν αν θα πάρουν απόφαση για οριστικό κλείσιμο καταστημάτων. Απόφαση δύσκολη πλην όμως όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάκης Κούγκας:"Δείξαμε ως τώρα ανοχή απέναντι στα καταστήματα αυτά. Νομίζαμε ότι θα έχουμε μια μίνιμουμ συνεργασία αλλά διαψευστήκαμε. Τώρα, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί οδηγούμαστε στην πιστή τήρηση του νόμου με ότι προβλέπει αυτός. Δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα".
Καθαρές κουβέντες και τα πράγματα φαίνεται ότι γίνονται δύσκολα..

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επικρατεί αναρχία και ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα. Επιτέλους κάποιος πρέπει να εφαρμόσει το νόμο. Τι περιμένουν, να πιάσουν και να βάλουν τραπέζια και στο δρόμο; Έλεος πια με την κατάσταση αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Να εφαρμόσει το νόμο η αστυνομία. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια που είναι των πεζών, να κυκλοφορήσουμε γιατί κάποιοι ξαφνικά έχουν μπερδέψει την επιχειρηματικότητα με την πλήρη ασυδοσία. Δήμος και Αστυνομία έχουν ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουν επιτέλους. Όσοι παρανομούν να κλείσουν.

Ανώνυμος είπε...

Η πόλη αιχμάλωτη ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ της νύχτας.
ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

simfono
to tziz exei aplosi ta mixanakia mprosta sto magazi kai troei 4 theseis gia aytokinita....exei aplosei karekles kai trapezia pano ston pezodromo kai den mporeis na peraseis apo pano giati einai gemato kai anagkazomaste na katebenoyme ston dromo..........aisxos opos kai to trokantero kai to lompi kai to mezzo k.a.........einai aisxos
aparadekta pragmata kat pou den ginontai oute se xoria..
edo kai tora na paroun metra kai oxi na kribontai piso apo karekles giati kai aytoi h exoun metoxes apo kafeteries i exoun kafe mpar kai prospathoun na to kleisoun pros ofelos tous
allios na pan sta spitia tous

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;
ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

To kentro einai aixmaloto sta magazia ayta kai aporo kai esy poy pas pos grafeis tetoia pragmata. Kala kaneis fainetai oti exeis aganaktisei kai esy. Gia na doume ti 8a kanei tora o dhmarxos kai o antidimarxos pou les oti einai armodios o Koygas. Tipota den ua kanoyn. Ta pezodromia 8a einai kleista me karekes.

Ανώνυμος είπε...

Αν βάλουν μία σειρά καθισμάτων αμέσως μετά το κατάστημά τους και όχι απέναντι με ενδιάμεσο κενό (που πάντα έχει σταντ ή κόσμο) , πιστεύω ότι θα λυθεί το θέμα. Δυστυχώς όμως δεν θέλουν να το εφαρμόσουν αυτό που νομίζω είναι και νόμος του Κράτους. Θέλει αρετή και τόλμη......

Xronika είπε...

To πρόβλημα με τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι εμφανές και διαπιστωμένο εδώ και χρόνια. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και αυτό το γνωρίζει καλύτερα όλων ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου.
Και εγώ με την σειρά μου περιμένω να δω την στάση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας στο θέμα αυτό στην ερχόμενη συνεδρίαση. Πρέπει να πάρουν καθαρή θέση γιατί αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Χ Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ , ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ , ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΦΕΡΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΚΟΥΓΚΑΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΔΕΙΞΑΝΕ ΑΝΟΧΗ , ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΝΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ . ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΜΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΑΦΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ. ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ….. ΜΗ ΤΡΑΒΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΟΥ!!!! (η πόλη είναι μικρή και γνωριζόμαστε καλά , γιατί ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα δέχομαι των καταστηματαρχών που μας το παίζουν παρθένες , αν ήτανε σε άλλο Δήμο ούτε θα περνούσε από το μυαλό τους να κάνουν αυτά που κάνουν, τους βόλεψε μια κατάσταση αλλά το παραξήλωσαν , τώρα τα κεφάλια μέσα …. Ας πρόσεχαν!!!)

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΡΑΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΝΣΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ. ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΤΑ. ΕΔΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.

ιχνοστοιχείο είπε...

Γιατί τόσος λόγος μόνο για τα τραπεζοκαθίσματα των café; Συμφωνώ απόλυτα πως τα πεζοδρόμια ανήκουν στους πεζούς. Και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ. Δηλαδή: ΚΑΙ για τα εμπορικά καταστήματα, ρούχων –τα οποία πηγαινοφέρνουν τις πραμάτειες τους σε συρόμενα σταντ επάνω στα πεζοδρόμια–, ΚΑΙ για τα μανάβικα, ΚΑΙ για τα ιχθυοπωλεία, ΚΑΙ για τα καταστήματα με σιδηρικά-είδη οικοδομών, ΚΑΙ για τα καταστήματα με είδη δώρων, ΚΑΙ για τα βιβλιοπωλεία, ΚΑΙ τα καταστήματα με παιχνίδια, ΚΑΙ για τα περίπτερα, ΚΑΙ για τα ανθοπωλεία, ΚΑΙ για τα καταστήματα με αθλητικά&ποδήλατα… Ορισμένα μάλιστα από τα παραπάνω έχουνε κατασκευάσει και μόνιμες προσθήκες για την τοποθέτηση των προϊόντων τους.
Απορώ λοιπόν πώς είναι δυνατό να μιλάτε μόνο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να σας διαφεύγουν όλα τα άλλα.
Θα περιμένω την απάντηση και την τοποθέτηση όλων επάνω στο θέμα.
Ευχαριστώ.