Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Σε τροπολογία που υπογράφει και ο Μ. Χαλκίδης

Ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που εργάζονται με εποχική εργασία έως και 4 μήνες υπέγραψε μαζί με άλλους 9 βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας ο βουλευτής Ημαθίας Μ. Χαλκίδης. Με την τροπολογία αυτή, εξορθολογίζεται η εποχική εργασία ασφαλισμένων του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διασφαλίζονται στην εύρεση εποχικής εργασίας, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξασφαλίζει περίπου 35εκ. ευρώ από χαμένες εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων ενώ διασφαλίζεται και η ομαλή λειτουργία των βιομηχανιών που απασχολούν εποχικούς εργάτες ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, στον τομέα της κτηνοτροφίας, αλιείας, δασοπονίας, θηραματοπονίας και παντός είδους εκτροφών.
Πιο συγκεκριμένα, η τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας «Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών Εποπτευόμενων από το Υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις» έχει ως εξής:
Η παράγραφος 1 του άρθ.53 του Ν.3158/06 καταργείται και αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Ασφαλισμένοι του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, οι οποίοι απασχολούνται εποχικά για χρονικό διάστημα έως και τέσσερις (4) μήνες ετησίως σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με προσωπικό κάτω των 30 ατόμων, που μεταποιούν, τυποποιούν και διακινούν προϊόντα εδάφους, κτηνοτροφίας, αλιείας, δασοπονίας, θηραματοπονίας και παντός είδους εκτροφών, και οι οποίοι συνεχίζουν να ασφαλίζονται στον ΟΓΑ, εξαιρούνται της ασφαλίσεως του ΙΚΑ για την απασχόλησή τους αυτή, εφόσον ο αριθμός τους δεν υπερβαίνει τα δεκαπέντε (15) άτομα κατά το χρόνο της εποχικής απασχόλησης. Το συνολικό χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών μπορεί να κατανεμηθεί κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με τις ανάγκες τις επιχείρησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: