Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ Α.Π.Θ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

-στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Πλατέος
Και δεύτερο μετρητή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον δήμο Πλατέος, αυτή τη φορά στο κτίριο του ενιαίου Γυμνασίου-Λυκείου Πλατέος, εγκατέστησε χθες το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του ΑΠΘ, που ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα του δημάρχου Πλατέος κ. Φώτη Δημητριάδη. Το αίτημα υπεβλήθη στο Πανεπιστήμιο με αφορμή έγγραφα που απέστειλαν στον δήμαρχο οι διευθυντές και οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Πλατέος (έχει δυναμικό 300 μαθητές και εκπαιδευτικούς), ζητώντας να εγκατασταθεί μετρητής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο σχολείο τους που απέχει 150 μέτρα από το τηλεπικοινωνιακό κέντρο του ΟΤΕ Πλατέος όπου στην οροφή του υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote. Ο νέος μετρητής, που αναμένεται να διασυνδεθεί τις επόμενες μέρες με τη βάση δεδομένων του προγράμματος «Φάσμα», θα καταγράφει σε 24ωρη βάση όλες τις πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που υπάρχουν στο ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής του Γυμνασίου-Λυκείου Πλατέος. Aνάλογο μετρητή έχει εγκαταστήσει εδώ και δύο μήνες το ΑΠΘ και στο δημοτικό κατάστημα Πλατάνου, κοντά στο δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου και εκεί υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O δικός μας ο Δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που τοποθετούνται οι μετρητές αυτοί στο ΠΛΑTY;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν υπάρχει "κάποιος ιδιαίτερος λόγος". Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση των μετρητών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε σημεία του Δήμου Πλατέος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δημαρχείο Πλατέος (τηλ. 23333-50315, Τρύφων Τοπαλίδης). Περισσότερα στοιχεία θα αντλήσετε από την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ραδιοεπικοινωνιών του ΑΠΘ (http://rcl.physics.auth.gr) και τα σχετικά προγράμματα: "Φάσμα" (www.fasmaprogram.gr), "Ερμής" (www.hermes-program.gr) και "Πεδίον24" (http://www.pedion24.gr)

Ανώνυμος είπε...

Ο Λόγος που εγκαταστάθηκαν στο Πλατύ αυτοί οι μετρητές αναγράφεται στην δημοσίευση...

"...ζητώντας να εγκατασταθεί μετρητής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο σχολείο τους που απέχει 150 μέτρα από το τηλεπικοινωνιακό κέντρο του ΟΤΕ Πλατέος όπου στην οροφή του υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote..."

"...και στο δημοτικό κατάστημα Πλατάνου, κοντά στο δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου και εκεί υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας...."

Μπορούμε να διαβάζουμε πρίν σχολιάσουμε ;)

Φώτης Αργυρίου είπε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μια ερώτηση έκανα απλά και μπράβο στη Δημοτική Αρχή που φροντίζει να έχει στοιχεία για την προστασία των κατοίκων.
Έτσι απλά και δίχως καμιά διάθεση κινδυνολογίας έγινε η ερώτηση την οποία δεν υπέγραψα γιατί δεν θεώρησα ότι μπορεί να εκληφθεί ως... πονηρή.

Ανώνυμος είπε...

επιτελους πειτε την αλήθεια για την ακτινοβολία στο Πλατύ.

Ανώνυμος είπε...

Στο Δήμο Πλατέος τοποθετήθηκαν, μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Α.Π.Θ., δύο μετρητές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας: στον Πλάτανο (Δημοτικό Κατάστημα) και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πλατέος. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στο διαδίκτυο, από τα ακόλουθα links: http://emf.physics.auth.gr/fasma/station_content.php?lang=gr&station=st000019 [Πλάτανος] και http://emf.physics.auth.gr/fasma/station_content.php?lang=gr&station=st000022 [Γυμνάσιο-Λύκειο Πλατέος]. Σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πλατέος (www.dimos-plateos.gr). Τώρα, αν κάποιος επιθυμεί (ειλικρινά) περισσότερα για το θέμα ("τί", "πώς" και "γιατί" ή ό,τι άλλο περί "αληθείας") μπορεί να απευθυνθεί στον υπογράφοντα. Δήμος Πλατέος/Τρύφων Τοπαλίδης (τηλ. 23333-50315)