Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Αφιέρωμα στον ποιητή Κωστή Παλαμά από το Γενικό Λύκειο Μελίκης...

Το Γενικό Λύκειο Μελίκης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης (21 Μαρτίου), οργάνωσε εκδήλωση-αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα ποιητή Κωστή Παλαμά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Λυκείου με τη συμμετοχή των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Διευθυντής του Λυκείου Αντώνης Τσιπρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην Νεοελληνική ποίηση και ειδικότερα στον κορυφαίο ποιητή, πεζογράφο και κριτικό και συνεχίστηκε με αφηγήσεις για τη ζωή και το έργο του ποιητή. Επίσης, οι μαθητές του σχολείου Δημ. Νησελίτης, Παν. Αθανασίου, Νικ. Ακρίβος, Ελ. Λιακοπούλου, Νικ. Ντόβας, Χρ. Θεολόγου, Στ. Τσιμοπούλου, Σωτ. Γιαννόπουλος, Νικ. Κουκουλιάντα απήγγειλαν αποσπάσματα από τα πιο γνωστά ποιητικά του έργα, ενώ ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Την αφίσα της εκδήλωσης φιλοτέχνησε η μαθήτρια Πλωμαρίτη Αικατερίνη και το αμφιθέτρο του σχολείου επιμελήθηκαν εικαστικά με πρωτότυπες ζωγραφικές δημιουργίες οι μαθητές Γκόγκος Αντ., Θεολόγου Χρυσ., Κακαγιάννη Σωτηρία. Κιθάρα έπαιξε η Αικ. Σιάτη ενώ στην αφήγηση ήταν οι μαθητές Διον. Γιαννόπουλος και Σωτ. Κακαγιάννη. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι απόψεις του Κ. Παλαμά για τη δημοτική γλώσσα, για τη γυναίκα και για την παιδεία.Το αφιέρωμα αυτό πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ε.ΚΕ.ΒΙ. (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) που διέθεσε και το υλικό της κινητής έκθεσης για τον Κ. Παλαμά (πίνακες, φωτογραφίες) με τη βοήθεια της Υπεύθυνης της Σχολικής Βιβλιοθήκης Αικατ. Μελιτζανά και με τη συνεργασία- επιμέλεια των καθηγητών Ελισ. Σφέτσα, Κων/τίας Τζαφέρη και Παν. Καβούκη. Την κινητή έκθεση επισκέφθηκαν οι μαθητές του 1ου, 2ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και το Γυμνάσιο Μελίκης για τους οποίους στη Σχολική Βιβλιοθήκη προβλήθηκε ταινία για τη ζωή και το έργο του ποιητή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντινομάρχης Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Ν. Ημαθίας κ. Μπατσαρά Γεωργία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου κ. Κατερίνα Αναγνώστου-Ντόβα και ο Υπεύθυνος της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 5ου Γενικού Λυκείου Βέροιας Τάσος Μοσχόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: