Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ

Χάθηκε ο έλεγχος χτες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αντιγονιδών με αποτέλεσμα να κυριαρχήσουν οι προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και απειλές μεταξύ δημοτικών συμβούλων αλλά και συμβούλων της διοίκησης προς πολίτες που παραβρίσκονταν στην αίθουσα για αίτημά τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι τόνοι ανέβηκαν από τα θέματα που πάντα μπαίνουν προ ημερήσιας διάταξης και η πρωταγωνίστρια της έντασης ήταν η Άννα Λαμπίρη και ο συμπρωταγωνιστής ο έτερος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Χίρτογλου.
Οι δυο επικεφαλείς έχουν μια ολοένα και εντεινόμενη κόντρα που έχει τις ρίζες της στις εκλογές του 2006 και όσο εξαντλείται η παρούσα θητεία και πλησιάζουμε στις εκλογές του 2010 αυξάνει.
Η κ. Λαμπίρη δημοσιοποίησε μια επιστολή με την οποία καταδίκαζε πολιτικά τον πρώην δήμαρχο Αντιγονιδών (τον φωτογράφιζε) ως συγγραφέα της επιστολής απάντησης του δημοτικού συμβούλου Αντ. Τσίπη. Ο κ. Χίρτογλου θεώρησε χρέος του να υπερασπιστεί τον βασικό υποστηρικτή του στις εκλογές του 2006 και παρουσίασε ένα κείμενο ψήφισμα με το οποίο ζητούσε να καταδικαστεί η συμπεριφορά της κ. Λαμπίρη. Το σώμα καταδίκασε με την ψήφο του αλλά κατά την άποψή μου δεν κατάλαβε ακριβώς τι έκανε. Και εξηγούμαι:
Είναι αναρμόδιο να καταδικάζει με ψηφίσματα πολιτικές συμπεριφορές μελών του. Απλά πράγματα που προφανώς διαλανθάνουν από τους συμβούλους.

Οι τόνοι ανέβηκαν και ο έλεγχος χάθηκε όταν η κ. Λαμπίρη ζήτησε από τον κ. Τσίπη να επανορθώσει αναφορικά με όσα της καταλόγισε στην επιστολή του. Ο κ. Τσίπης αρνήθηκε και την παρέπεμψε στη δικαιοσύνη αν θίγεται. Τότε έγινε ο χαμός και ανταλλάχτηκαν ως και ύβρεις επι προσωπικού.
Η δεύτερη σκηνή παίχτηκε προς το τέλος της συνεδρίασης. Κάτοικοι του Σταυρού που είχαν υποστεί κλοπές κλπ στην γειτονιά τους που βρίσκεται στο Νηπιαγωγείο μετά από συνεννόηση με τον τότε αντιδήμαρχο Παν. Γκυρίνη άλλαξαν τους λαμπτήρες φωτισμού με μεγαλύτερους νέας τεχνολογίας που όμως καταναλώνουν το 1/3 των παλαιών. Η αλλαγή αυτή εκνεύρισε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του που διέταξαν την αφαίρεσή τους και δήλωσαν ότι η αντικατάσταση των φώτων θα γίνει σε όλο το χωριό αν και όλοι τους αναγνώρισαν, παραδέχτηκαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποφωτισμού στον Σταυρό.
Κάποια στιγμή ο αντιδήμαρχος ειρωνεύτηκε τον κ. Πασχαλίδη, έναν κάτοικο της εν λόγω γειτονιάς που έχει πέσει θύμα διαρρηκτών, και όντας ο εκνευρισμός ήταν στα ύψη δημιουργήθηκε θερμό φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους με τον κ. Πασχαλίδη να λέει με στεντόρεια φωνή ότι λυπάται για την διοίκηση του δήμου χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη κλπ.

Κατά τα άλλα για ακόμα μια φορά καταγράφηκε η προσπάθεια του Παν. Γκυρίνη να διαχωρίσει την θέση του από την διοίκηση μιας και έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2010.
Τέλος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του δήμου παρουσίασε τις θέσεις- αιτήματα του συμβουλίου και σε ένα εξ αυτών ομόθυμα το συμβούλιο αποφάσισε πως πρέπει να εκδώσει εφημερίδα του δήμου που θα ασχολείται με τα τοπικά προβλήματα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

telika o Tsipis phre erga apo ton dhmo paranoma h oxi?

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να πείτε εσείς η Λαμπίρη είναι παληκάρι και για τον λόγο αυτό έχει εκνευριστεί πολύ ο γεωπόνος και άρχισε να γλύφει ξανά τον Τασιόπουλο.
Τέτοια αντιπολίτευση χρειάζεται ό δήμαρχος και τα λάθη είναι μεσα στο παιχνίδι