Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παρά τις συνεχείς αμφισβητήσεις που δέχεται η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας αναφορικά με την ποιότητα του νερού και τα αποτελέσματα των αναλύσεων που γίνονται τόσο από ιδιωτικά όσο και κρατικά εργαστήρια, ο πρόεδρος της επιχείρησης Κ. Ναλμπάντης ακολουθεί την νόμιμη και προβλεπόμενη οδό ώστε να θωρακίσει την επιχείρηση από κάθε είδους διασπορά φημών που στόχο έχουν να πλήξουν την ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας.
Σήμερα ειδοποιηθήκαμε να πάμε στον υδατόπυργο που βρίσκεται στο δημοτικό αμφιθέατρο γιατί θα γινότανε υδροληψία από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης. Εκεί ήταν εκτός του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας, ο Γιώργος Τζίλας, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ και ο δημότης Παπαδήμας.
Έγινε η λήψη του δείγματος με τον προβλεπόμενο τρόπο και ακολούθησε ακόμα μια από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Στη συνέχεια έγιναν και άλλες λήψεις ύδατος από διάφορα σημεία της πόλης.
Όλα αυτά θα αναλυθούν και σε λίγες μέρες θα βγουν τα αποτελέσματα που όπως πάντα θα δημοσιοποιηθούν ώστε να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι ακριβώς συμβαίνει.
Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι αυτή η τακτική ακολουθείται όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε όλες τις αναλύσεις δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το νερό που καταναλώνει ο κόσμος δεν είναι ποιοτικά άριστο.
Αναλύσεις έχουν κάνει μια σειρά από κρατικές υπηρεσίες όπως το τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας και οι οποίες είχαν το ίδιο αποτέλεσμα.
Εκεί που βρίσκουν αφορμή και αναπτύσσουν αυτή την φιλολογία είναι το γεγονός ότι στο δίκτυο, από την πολυετή χρήση του έχει επικαθίσει ένα στρώμα ιλύος και όταν σημειώνεται διακοπή λόγω βλάβης και όταν ξαναγεμίζουν οι σωλήνες δημιουργείται μια θολότητα. Ένα φαινόμενο που σε καμιά περίπτωση δεν είναι μόνιμο και ξεπερνιέται όταν περάσει λίγη ώρα.
Βέβαια, κανείς δεν θέλει να βλέπει το νερό του θολό πλην όμως οι βλάβες που παθαίνει το δίκτυο της Αλεξάνδρειας ούτε τωρινό φαινόμενο είναι ούτε μοναδικό. Βλάβες παθαίνουν όλα τα δίκτυα του κόσμου και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Εδώ όμως, στην περίπτωση της Αλεξάνδρειας παρατηρούμε μια μονομανία, μια διάθεση με φανατισμό να πληγεί η ΔΕΥΑ και οι διοικούντες. Θεωρούν όλοι όσοι επιμένουν να αμφισβητούν την ποιότητα του νερού ότι προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο μας;
Οχι. Προσφέρουν υπηρεσίες αρνητικές και είναι φανερό πως κανείς δεν έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει το σύνολο του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα όποια διοίκηση και να αναλάβει αύριο το ίδιο κατηγορώ μπορούμε όλοι μας να την προσάψουμε.
Την κατάσταση τη γνωρίζουμε όλοι. Τους ανθρώπους που έχουν αυτές τις εμμονές τους ξέρουμε όλοι. Ο τόπος είναι μικρός. Όλοι κρίνονται απο την στάση που κρατάμε σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα όπως είναι το νερό.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναλμπάντη,όσο και να προσπαθήσεις να βάλεις μυαλό σε εμπαθείς και στημένους δεν πρόκειται να το πετύχεις.
Οι άνθρωποι ψάχνουν καταξίωση και πετροβολούν τους πάντες. Και όπως είναι γνωστό: τα δέντρα που έχουν καρπό πετροβολούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος δημοσιογράφος της πόλης, ο αδέκαστος, ο έντιμος, ο αδιάφθορος, βρήκε θύματα και τα δουλεύει. Επιλογή τους είναι να γίνονται ρόμπες. Ομως, ο αδέκαστος όταν έρθει η ώρα πάλι θα κάνει την δουλειά του. Ξέρει καλά αυτός. Όπως τότε με τα 4+1 λάθη του Δημούλη, την υποστήριξη του Γκιόνογλου το 2002, την υποστήριξη του Παράσχου το 2006. Εις υγείαν των κορόιδων.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΧΟ Ή ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ; ΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΜΑΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ. ΠΑΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΘΟΡΥΒΟ, ΛΕΙ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟΙ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΤΟΤΕ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.
ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ ΓΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΗ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΟΧΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ.
ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.