Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

*ΣΎΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ 2ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Την πιο άσχημη και αδιέξοδη στάση αποφάσισαν να κρατήσουν όλοι μαζί οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξάνδρειας απέναντι στο εκρηκτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των μαθητών που φοιτά στα δυο γυμνάσια της πόλης.
Αφού χάιδεψαν να αυτιά των δεκάδων γονέων που κατέκλυσαν την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου άρχισαν να βγάζουν πύρινους λόγους για διάλογο και ότι την απόφαση πρέπει να την πάρουν οι γονείς και οι μαθητές για το που θα γίνει το νέο, το 3ο Γυμνάσιο. Ενώ θα έπρεπε ήδη να συζητάνε την ίδρυση του 4ου γυμνασίου…


Αρνούνται την ίδρυση 3ου Γυμνασίου
για να μη φύγουν από το 2ο!!!

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και είναι σε γνώση όλων. O προϊστάμενος της οικείας διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δημητριάδης ήταν σαφής και κατηγορηματικός: Επείγει η ίδρυση 4ου Γυμνασίου και όχι για το 3ο που σήμερα συζητάμε.
Το είπε στην συνεδρίαση που έγινε χτες Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας. Το περιβάλλον στα δυο λειτουργούντα γυμνάσια είναι ασφυκτική και οι μαθητές κάνουν μάθημα σε αποθήκες και πατάρια, είπε και έχει απόλυτο δίκιο.
Η πρόταση του κ. Δημητριάδη ήταν σαφής: Να γίνει 3ο γυμνάσιο που θα στεγαστεί στο κτίριο του 2ου Λυκείου και οι μαθητές του λυκείου να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ (πρώην τεχνικό λύκειο).
Σημειώθηκε ξεσηκωμός με πρωταγωνιστές τους γονείς των μαθητών του 2ου λυκείου με την συνδρομή των διδασκόντων. Αν και ο δήμος της Αλεξάνδρειας είχε σταθεί θετικά στην πρόταση του Προϊσταμένου υπαναχώρησε και τώρα το θέμα κόλλησε και όλοι θα τρέχουν το ερχόμενο καλοκαίρι να βρουν χώρους να στεγάσουν τους μαθητές που αυξάνονται κατά 20% ετησίως, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης.
Αρνητικοί στην πρόταση του προϊσταμένου ήταν και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας που κατά την άποψή μου έδωσαν παράσταση θωπείας αυτιών που όντως, ήταν πολλά στην συνεδρίαση και εισέπραξαν χειροκρότημα. Τους άκουγε ο προϊστάμενος και μονολογούσε: «να σας δω το καλοκαίρι τι θα κάνετε με τους μαθητές»…
Όμως, κανείς δεν τον έλαβε υπόψιν του γιατί στο μυαλό τους είχαν πως δεν θα δυσαρεστήσουν τους γονείς οι οποίοι ψηφίζουν ως γνωστόν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θέλουν όλοι να γίνουν δήμαρχοι και αποφάσισαν να μη γίνει το γυμνάσιο. μπράβο τους. να τους χαιρόμαστε όλους αυτούς που θέλουν να σώσουν τον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν θέλουν τα παιδιά του Λυκείου να πάνε στο ΕΠΑΛ - όπου 2 κτίρια είναι σχεδόν άδεια-, ας μην επιτρέψουν αίθουσες - κλουβιά,(από τις παλιές αίθουσες η 1 έγιναν 3),και τα τμήματα να είναι μέχρι 20 μαθητές και όχι μέχρι 35,διότι είναι αντιεκπαιδευτικό. Όταν ο Δή-μος ΠΛΑΤΕΟΣ κάνει και σε Κορυφή και
σε Τρίκαλα , οι δικοί μας που είναι;Διεκδικούν τίποτα;Αιτήθηκαν έστω και τώρα να κτιστεί 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ -ΛΥΚΕΙΟ;