Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΛΑΜΠΙΡΗ

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
*ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΙΡΤΟΓΛΟΥ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ
Ο δήμαρχος Αντιγονιδών απουσίαζε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα αν και είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του συμβουλίου. Πήγε για να βρει χρήματα και να πάρει έγκριση για να συνεχίσει ο δήμος το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Τα κατάφερε απ΄ ότι φαίνεται αφού το βράδυ της Δευτέρας συνεδριάσε εκ νέου το συμβούλιο για να αποδεχτεί την συνέχιση του προγράμματος αυτού. Έστω και την τελευταία στιγμή το πρόγραμμα σώθηκε και πρέπει όλοι να αναγνωρίσουν την σημαντική βοήθεια, για να μην πω καθολική, της Άννας Λαμπίρη που πίεσε ασφυκτικά τον δήμαρχο ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα.
Ο αγώνας της τώρα δικαιώνεται…

Μια Λαμπίρη που ασκεί αντιπολίτευση στην διοίκηση Στεργιόπουλου με σχέδιο και σύστημα και όπως φαίνεται πιάνει τόπο. Είναι σαφές πως η Άννα Λαμπίρη πήρε μπρος και φαίνεται σε καθημερινή βάση αυτό με τις επαφές της και τις παραστάσεις που κάνει σε όλο το εύρος του δήμου.
Και η ενασχόλησή της κορυφώνεται στις συνεδριάσεις του συμβουλίου όπου η διοίκηση Στεργιόπουλου περνάει δύσκολες ώρες και με διάφορους τρόπους προσπαθεί να την κάνει να σιωπήσει ή να υποβαθμίσει τις καταγγελίες της.

Μετά από ένα μήνα, άντε 25 μέρες ο Δ. Χίρτογλου θυμήθηκε να στείλει απάντηση σε δημοσίευμα που κάναμε την πρώτη Δεκεμβρίου και αφορούσε στην άρνησή του να συνομιλήσει με την Λαμπίρη ώστε να βρεθεί κοινός παρονομαστής και να οδεύσει η παράταξη ενωμένη στις εκλογές του 2010.
Ο Δ. Χίρτογλου δε λέει λέξη για το γεγονός αυτό καθ αυτό. Τσιμουδιά δε βγάζει, ούτε το σχολιάζει ούτε τίποτα.
Το μόνο που κάνει είναι να απαξιώνει την Α. Λαμπίρη με άκομψο θα έλεγα τρόπο και αναφέρεται πολλάκις στις εκλογές του 06 κατηγορώντας την ότι δεν τον στήριξε την δεύτερη Κυριακή αλλά στήριξαν τον Στεργιόπουλο.

Επι του θέματος αυτού ας απαντήσει η Α. Λαμπίρη, δεν είναι δικό μου θέμα. Αν όντως συνέβη αυτό το πράγμα τότε θα πρέπει να πει δημόσια η Λαμπίρη γιατί συνέβη. Από την άλλη μεριά όμως ο Χίρτογλου λέει ότι η Λαμπίρη θα έπρεπε να συσπειρωθεί εξ αρχής στην δική του παράταξη και όχι να κάνει δική της.

Από πού προκύπτει αυτό; Προφανώς γνωρίζει ο Χίρτογλου ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε διαδικασίες στις οποίες πήραν μέρος αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Υπο ποια λογική θα έπρεπε ένα ολόκληρο κόμμα να σκύψει και να οδεύσει στην δική του παράταξη; Μήπως εννοεί ότι έπρεπε να κάνει η Λαμπίρη ότι έκαναν και άλλοι επώνυμοι Πασόκοι τότε που έλεγαν ότι ήταν κομματικοί αλλά στήριζαν με νύχια και με δόντια αυτόν;
Όπως και να έχει το ζήτημα η ιστορία έγραψε ότι στις εκλογές του 2006 νίκησε ο Στεργιόπουλος και έχασαν οι Χίρτογλου, Λαμπίρη. Δυο συνδυασμοί που είχαν σε ένα μεγάλο ποσοστό κοινό σημείο αναφοράς, αντλούσαν από την ίδια πολιτική δεξαμενή ψήφους.
Οπότε, αν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές του 2010 θα πρέπει να ενωθεί η παράταξη. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει και το γνωρίζουν όλοι. Και επειδή το γνωρίζουν, κάνουν κινήσεις από τώρα ώστε να προκαταλάβουν το κλίμα.

Τι μας λέει στην ανακοίνωσή του ο Χίρτογλου. Μας λέει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος. Υπο ποια λογική θα πρέπει να συμβεί αυτό δεν το λέει. Προφανώς έχει τη νυν δημοτική παράταξη ως βάση και ελπίζει.
Σε τι ελπίζει; Ελπίζει για παράδειγμα στην υποστήριξη στελεχών του Πασόκ του δήμου του; Θα έχει στήριξη από στελέχη του Πασόκ όπως αυτών της ΝΕ, βουλευτών κλπ;
Δε νομίζω ότι αυτό θα συμβεί για τον απλό λόγο ότι το 2010 δεν θα έχει καμιά σχέση το Πασόκ με αυτό που ήταν το 2006. Απλά και κατανοητά για σήμερα.
Από την πλευρά της η Λαμπίρη δικαίως επιθυμεί να είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει το κόμμα της στις εκλογές. Το δικαιούται και το αξίζει αφού αυτή ήταν που μπήκε μπροστά σε εποχές δύσκολες, αντιστάθηκε σε μηχανογραφίες και ίντριγκες. Άσκησε επί δυο χρόνια καλή αντιπολίτευση στην διοίκηση Στεργιόπουλου και ήταν εν πολλοίς το Πασόκ στον δήμο Αντιγονιδών. Οπότε, αυτοδικαίως έχει από τώρα χριστεί ως η υποψήφια της παράταξης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οχι μονο υποψήφια Δήμαρχος αλλά και ήδη εκλεγμένη δήμαρχος!!!
Αννα γερά είμαστε μαζί σου. Να φύγουν οι γέροι, οι ιντριγκαδόροι και οι προβοκάτορες.
Με την Άννα όλη η Νεολαία και όλοι οι δημότες.

Ανώνυμος είπε...

Eντάξει ρε μεγάλε που την έκανες κιόλας δήμαρχο. Για να γίνει πρέπει να σοβαρευτούν πολλοί στο δήμο εκεί και να σταματήσει ο κοντός δάσκαλος να υπονομεύει το κόμμα σας

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗΣ ΓΚΑΜΗΛΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΗΣ...
ΕΛΕΟΣ!!! ΣΙΓΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ!
ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΪ ΤΗΣ!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ...