Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΣΕ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ

Επίθεση στον Μιχαλακάκη έκανε ο Παράσχος στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου. Αιτία το γεγονός ότι η ΕΔΑΝΑΛ θα πάρει νέο δάνειο ύψους 750 χιλιάδων ευρώ για να καλύψει τα ανοίγματά της κυρίως σε προμηθευτές. Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παράσχος ότι υπάρχει κακοδιαχείριση και εδώ ακριβώς θα σταθώ.
Επειδή το έχουμε πει πολλές φορές και έχουμε κουραστεί θα το επαναλάβουμε περιληπτικά. Η ΕΔΑΝΑΛ αγαπητοί σύμβουλοι, όπως και όλες οι επιχειρήσεις αυτού του είδους, συστάθηκε με νόμο του Πασόκ γιατί διαφορετικά οι δήμοι θα έκλειναν αφού δεν θα μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα.
Έφτιαξαν ένα ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο οι νομοθέτες για τους ΟΤΑ και από την άλλη έδωσαν τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να κάνουν επιχειρήσεις Ιδιωτικού Δικαίου για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Τουτέστιν, άμα μπαίνει μέσα η ΕΔΑΝΑΛ μπαίνει γιατί ασκεί την πολιτική του δήμου, της διοίκησή τους και τίποτα περισσότερο. Δε μπήκε μέσα η ΕΔΑΝΑΛ γιατί της έδωσε χρήματα ο δήμος αλλά ο Μιχαλακάκης έκανε άστοχες επιλογές. Αυτό δε συνέβη και ούτε μπορεί να συμβεί.
Ορθώς είπε ο Μιχαλακάκης ότι η επιχείρηση πρέπει να κριθεί και αξιολογηθεί σε ένα και μόνο επίπεδο: Αν το έργο που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το κατορθώνει παράγοντας αποτελέσματα πολύ καλύτερα αν με το ίδιο οικονομικό ποσό γινόταν ανάθεση σε ιδιώτη.
Και όλοι μπορούν να πουν, αυτοί που γνωρίζουν ή αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν, ότι η ΕΔΑΝΑΛ έκανε όλα αυτά τα χρόνια έργο ουσίας σε όλο το εύρος του δήμου.
Συνεπώς η κριτική που έγινε στον Β. Μιχαλακάκη έγινε άδικα. Έπρεπε ο Δ. Παράσχος αλλά και ο Γ. Απατσίδης να έχουν ως στόχο τον αρχηγό της παράταξης που δεν είναι άλλος από τον Μπ. Γκιόνογλου. Ο Δήμαρχος σωστά έπραξε και πήρε το παιχνίδι πάνω του απαντώντας επι της ουσίας στην κριτική της μειοψηφίας. Είπε το αυτονόητο: Η ΕΔΑΝΑΛ κάνει αυτό που θέλει ο δήμος και αν μπαίνει μέσα δεν είναι θέμα της επιχείρησης αλλά του δήμου. Εμείς ασκούμε μια συγκεκριμένη πολιτική και για αυτή θα κριθούμε.
Απλά πράγματα και κατανοητά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kjkjkj

Ανώνυμος είπε...

Telika o Parasxos einai autokastofikos. An theli na paei gia vouleftis ti diaolo synexizei na exei rhxis me tous symboulous toy PASOK

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαρέθηκε ακόμα ο κόσμος με τον Παράσχο; Τόσα χρόνια ασχολείται με τα κοινά και έχει κουράσει. Ο κύκλος του έκλεισε , ας αφήσει κανέναν νεο να περπατήσει. Δηλαδή δεν υπάρχει καλύτερος στην περιοχή της Αλεξάνδρειας να γίνει γραμματέας, σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος και τώρα υποψήφιος βουλευτής; Ποιος είναι δηλαδή ο Παράσχος, ο τέλειος πολιτικός;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΣΧΟΣ: ΑΛΛΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΚΑΛΑ, ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ.
ΑΠΕΤΥΧΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ (ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΙΚΑ) ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΟΜΑΡΧΗ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ?
1. ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ? ΤΟΝ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ? ΤΟΝ Σ.ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ? ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ?
2. ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ? ΤΟΝ ΠΑΤΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ 35 ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ? ΤΟΝ ΤΟΛΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ 2007? Ή ΜΗΠΩΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΓΕΝΙΚΩΣ" ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟ?
3. ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΕΜΙΑ? ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ? (χα!) ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ, ΤΗ ΧΑΡΙΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΒΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕς ΤΟΥ 2007.
4. ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΙΚΗ? ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΕΛΗ? ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ? ΤΟΥ ΚΑΦΤΕΡΑΝΗ? ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ?

ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΑΡΑΓΚΑ" ΤΟΥΣ Η ΣΤΕΓΗ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΑΘΗΝΩΝ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΒΑΖΕ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑς ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΤΑΝ...