Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

5 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ
από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Ν. Ημαθίας σε συνεργασία με τον Δήμο

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Νομού Ημαθίας, ως νέος καινοτόμος θεσμός δια βίου μάθησης, σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατέος προγραμμάτισε να υλοποιήσει στη φετινή εκπαιδευτική περίοδο πέντε νέα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ενηλίκων στην περιοχή του Δήμου Πλατέος.
1ο Πρόγραμμα: «Διαχείριση και προστασία Περιβάλλοντος», διάρκειας 50 ωρών, με έναρξη από τον Φεβρουάριο του 2009.
2ο Πρόγραμμα: «Το φυσικό περιβάλλον και η προστασία του», διάρκειας 25 ωρών, με έναρξη από τον Φεβρουάριο του 2009.
3ο Πρόγραμμα: «Δημιουργική σκέψη και παραγωγή καινοτόμων και πρωτότυπων ιδεών». Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι ενήλικες για την εξεύρεση νέων εναλλακτικών και πρωτότυπων λύσεων σε προσωπικά, κοινωνικά και επαγγελματικά τους προβλήματα. Είναι διάρκειας 25 ωρών, με έναρξη από τον Φεβρουάριο του 2009.
4ο Πρόγραμμα: «Λαογραφία και Παραδοσιακός Πολιτισμός». Η θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει: α) Η έννοια του παραδοσιακού πολιτισμού, β) Θέματα μελέτης του ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού σχετικά με: οικισμό και κατοικία – ενδυμασία – διατροφή – παραγωγή – επαγγέλματα –χειροτεχνία (λαϊκές τέχνες) – κοινωνική ζωή – λαϊκή λατρεία – (ο κύκλος του χρόνου) – αντιλήψεις για τον κόσμο και το ανθρώπινο σώμα (κοσμολογία, αστρολογία, προλήψεις, αντιλήψεις, λαϊκή ιατρική) – δημοτικό τραγούδι – μύθος – παραμύθι – παραδόσεις – ευτράπελες διηγήσεις – παροιμίες αινίγματα – μουσεία – συλλογές – φορείς που ασχολούνται με την λαογραφία. Είναι διάρκειας 25 ωρών, με έναρξη από τον Φεβρουάριο του 2009.
5ο Πρόγραμμα: «Χρήση νέων τεχνολογιών (Η/Υ) στις Επιχειρήσεις», διάρκειας 25 ωρών, με έναρξη από τον Φεβρουάριο του 2009.
Για να λειτουργήσουν τα παραπάνω Εκπαιδευτικά Προγράμματα προαπαιτούνται νέες αιτήσεις συμμετοχής οι οποίες θα γίνονται δεκτές όλη την διάρκεια της χρονιάς. Καλούνται οι κάτοικοι και οι δημότες της περιοχής του Δήμου Πλατέος να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής, για το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει, στο Γραφείο Παροχής Κοινωνικών και Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Δήμου Πλατέος, που λειτουργεί στο Πλατύ απέναντι από το ΚΕΠ (υπεύθυνη η κ. Ζειμπεκίδου Χριστίνα, ώρες λειτουργίας γραφείου 8:00-15:30, τηλέφωνο 2333063101).

Δεν υπάρχουν σχόλια: