Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Σειρά μέτρων και δεσμεύσεων από τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ύστερα από συνάντηση του Μ. Χαλκίδη με τον Α. Κοντό

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Μ. Χαλκίδη ανακοινώνεται ότι ύστερα από συνεργασία του βουλευτή με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, την Τρίτη 09 Δεκ. 2008 στο γραφείου του Υπουργού, ο κ. Κοντός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικώς για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
Α) Στήριξη των βαμβακοπαραγωγών
Ο Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για τα αποτελέσματα της επίσκεψης και ομιλίας του Μ. Χαλκίδη στο Ν. Λαρίσης και τα Φάρσαλα. Ο βουλευτής του μετέφερε το αίτημα των παραγωγών όχι μόνο της Λάρισας και της Ημαθίας αλλά ολόκληρης της χώρας για στήριξη των εισοδημάτων τους με έκτακτη ενίσχυση της απώλειας εισοδήματος λόγω της τιμής του προϊόντος. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι το Υπουργείο προσεγγίζει με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόβλημα των βαμβακοπαραγωγών και εργάζεται για την επίλυσή του.
Β) Πληρωμή παραγωγών βιομηχανικού ροδακίνου
Ο βουλευτής απέσπασε τη δέσμευση του Υπουργού για άμεση παρέμβαση του στις βιομηχανίες οι οποίες δεν θα είναι συνεπείς με την υποχρέωση τους να εξοφλήσουν όλη την παραγωγή ροδακίνων μέχρι τα Χριστούγεννα.
Γ) Ενεργοποίηση απόφασης για 150εκ. ευρώ άτοκο δάνειο στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών
Η πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού για χρηματοδότηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών με άτοκο δάνειο ύψους 150εκ. ευρώ, ώστε να δοθούν προκαταβολές στους παραγωγούς δημητριακών αρχίζει άμεσα να υλοποιείται, μετά και την σχετική υπογραφή του Υπ. Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και την αποστολή της απόφασης στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Δ) Υπεγράφησαν 2 μεγάλα έργα για το Δ. Πλατέος
Δύο μεγάλα έργα υπέγραψε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν στο Δ. Πλατέος και πιο συγκεκριμένα: (1)Αρδευτικό δίκτυο αγροκτημάτων Νησελουδίου, Πρασινάδας, Πλατάνου και Κλειδίου προϋπολογισμού ύψους 3.800.000€ (2)Αγροτική οδοποιία Δ. Πλατέος προϋπολογισμού ύψους 1.155.454€.

Δεν υπάρχουν σχόλια: