Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Μ. Χαλκίδης: «Πρωτοφανές δείγμα πολιτικού πολιτισμού»

Η στάση του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Η διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έληξε με την κατάθεση του σχετικού πορίσματος. Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Πρωθυπουργός της χώρας, όπως ήδη ξέρετε, μας κάλεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος την Τρίτη 16 Δεκ 2008.
Δηλώνω ρητά και απερίφραστα ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού και η στάση που υιοθέτησε αποτέλεσε ένα πρωτοφανές δείγμα πολιτικού πολιτισμού. Ο υπεύθυνος και ψύχραιμος Πρωθυπουργός της χώρας, έχοντας πλέον πλήρη εικόνα της κατάστασης, όπως αυτή τελικά διαμορφώθηκε και από τις μαρτυρικές καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή, ανέλαβε με πρωτόγνωρο ήθος και θάρρος τις ευθύνες που μας αναλογούν, ως παράταξη που κυβερνά.
Δεν δίστασε να αποδείξει ξεκάθαρα, χωρίς να αφήσει υποψίες για παρερμηνείες, ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μηνύματα, είτε αυτά είναι θετικά είτε είναι αρνητικά, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες.
Με την ευκαιρία του μηνύματος αυτού, τονίζω κι εγώ ότι επιδείξαμε αδικαιολόγητα αργά αντανακλαστικά στο να αντιληφθούμε το μέγεθος της διαφθοράς, το μέγεθος της ανηθικότητας, το μέγεθος της διάβρωσης που δημιούργησαν στον κοινωνικό και διοικητικό ιστό της χώρας οι -κατ’ επίφαση σοσιαλιστικές- Κυβερνήσεις του Χθες.
Οι ελλείψεις εντοπίστηκαν, τα λάθη αναγνωρίστηκαν, οι ευθύνες αποδόθηκαν. Η αυτοκριτική αποτελεί γνώριμο ήθος της Νέας Δημοκρατίας και με ιδιαίτερη υπερηφάνεια είδα σήμερα τον Πρωθυπουργό μας να διδάσκει την προσωπική του ηθική όχι μόνο στη βάση του κόμματος αλλά και σε όλους τους πολίτες της Χώρας.
Βεβαίως, είναι τόσο προφανές όσο και δυστυχές ότι η χώρα δεν διαθέτει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Ή τουλάχιστον, αυτοί που εμφανίζονται ως η εναλλακτική πρόταση βασίζονται στη δοκιμασμένη και απαξιωμένη συνταγή του λαϊκισμού και της δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων.
Καλώ όλους τους Ημαθιώτες και όλες τις Ημαθιώτισσες να παρακολουθήσουν από όποιο μέσο ενημέρωσης μπορούν τη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του έτους 2009 που ξεκινά στη Βουλή την Τετάρτη. Καλώ κάθε καλοπροαίρετο κριτή ή σκεπτικιστή συμπατριώτη μου πραγματικά να αξιολογήσει το έργο και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης, χωρίς φωνές, χωρίς τηλεοπτικά παράθυρα, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, χωρίς χρονικούς περιορισμούς για διαφημίσεις, μακριά από τους τηλεοπτικούς χρόνους, μέσα από τον πραγματικό στίβο της πολιτικής, που είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Δηλώνω κλείνοντας την ακλόνητη υποστήριξή μου στον Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος σήμερα βεβαίωσε, απέδειξε και επισφράγισε την αμετακίνητη προσήλωση του στην κατεύθυνση της ευημερίας των πολιτών αυτού του τόπου».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μη γλειφεις τοσο κυριε Βουλευτη...
να προσεχεις και την οσφυοκαμψια!