Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Επαφές του Μ. Χαλκίδη με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομού

Σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς του Νομού είχε ο βουλευτής Ημαθίας Μ. Χαλκίδης την Τρίτη, 23 Δεκ. 2008. Πιο συγκεκριμένα, ο Μ. Χαλκίδης επισκέφτηκε την αγορά της Βέροιας και συζήτησε με τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της πόλης τα προβλήματα που τους απασχολούν, κυρίως δε την τροπή που έχει πάρει η εμπορική δραστηριότητα της πόλης υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης.
Ο βουλευτής Ημαθίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά τόσο με το Νομάρχη Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη όσο και με τη Δήμαρχο Βέροιας κα. Χ. Ουσουλτζόγλου ζητήματα που απασχολούν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους ενώ επισκέφθηκε και δημόσιες υπηρεσίες όπως τη Δ/νση Γεωργίας, την Δ/νση Α’ θμιας Εκπαίδευσης, τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, την ΤΕΔΚ, την Πολεοδομία και το Τμήμα Εμπορίου όπου άκουσε τις απόψεις και τις ανησυχίες των προϊσταμένων των υπηρεσιών αλλά και των υπαλλήλων σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μεταξύ άλλων, ο Μ. Χαλκίδης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας και την Πυροσβεστική όπου συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις, ιδιαιτέρως δε ύστερα και από τα πρόσφατα γεγονότα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα και είχε την ευκαιρία να επισημάνει, για ακόμη μια φορά, τις αταλάντευτες αρχές της Κυβέρνησης που είναι η διασφάλιση του δικαιώματος κάθε πολίτη στο να διαδηλώνει ειρηνικά χωρίς όμως η διαδήλωση αυτή να αποβαίνει εις βάρος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.
Τέλος, κρίνεται ιδιαίτερα εποικοδομητική η πρωτοβουλία του βουλευτή Ημαθίας για συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας κατά την οποία συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου σε θεσμικό επίπεδο όσο και οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως:
α) το πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ το οποίο επιδοτεί για πρώτη φορά τους συνολικούς τόκους των επιχειρήσεων σε κεφάλαια κίνησης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου,
β) τις δράσεις του ΕΟΜΜΕΧ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας νέων και γυναικών οι οποίες αναμένονται τον Ιανουάριο του 2009,
γ) τις δράσεις ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών μεταποιητικών επιχειρήσεων,
δ) το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των κλάδων Κλωστοϋφαντουργίας το οποίο αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: