Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΥΨΟΥΣ 5εκ € ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Με δύο αποφάσεις που υπέγραψε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, εντάσσονται δύο έργα του δήμου Πλατέος, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα -τα πρώτα που χρηματοδοτούνται στο νομό Ημαθίας από πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α.- που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη αγροτικών υποδομών στο Δήμο Πλατέος, με κορυφαίο εξ αυτών την κατασκευή ενός σύγχρονου υπόγειου αρδευτικού δικτύου που θα εξυπηρετεί 4.980 στρέμματα των αγροκτημάτων Νησελουδίου, Πρασινάδας, Πλατάνου και Κλειδίου.
Ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης, ευρισκόμενος για τέταρτη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα στην Αθήνα, συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Κοντό και έλαβε τις αποφάσεις ένταξης των δύο προτάσεων έργων που είχε υποβάλλει ο δήμος Πλατέος στην ειδική υπηρεσία διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο προκήρυξης του μέτρου 125Α, που αφορά στη χρηματοδότηση εγγειοβελτιωτικών έργων, στην κατασκευή αρδευτικών δικτύων και έργων προσπελασιμότητας σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Ο δήμος Πλατέος ξεκίνησε την ωρίμανση των έργων αυτών στα μέσα του 2007 και προχώρησε στην σύνταξη όλων των απαιτούμενων μελετών, εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων. Τον Ιανουάριο του 2008 πρότεινε, ανάμεσα σε άλλα έργα, τα συγκεκριμένα έργα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας στο πλαίσιο διαμόρφωσης από την Νομαρχία των συνολικών προτάσεων της Ημαθίας για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τον Οκτώβριο ο δήμος Πλατέος κατέθεσε τις μελέτες των δύο αυτών έργων στην αρμόδια διεύθυνση μελετών και κατασκευών του υπουργείου και τον περασμένο μήνα, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στην επίσημη υποβολή των προτάσεων προς το υπουργείο.
Μετά την υπογραφή, χθες, των αποφάσεων ένταξης των δύο έργων από τον υπουργό κ. Αλέξανδρο Κοντό, ο δήμαρχος Πλατέος δήλωσε:
«Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές και στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμος μας καταβάλλει προσπάθειες για να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που μας παρέχονται από εθνικά και από ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να γίνουν μεγάλα έργα ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στην άντληση πόρων από τα προγράμματα της 4ης Προγραμματικής Περιόδου και σε απόδειξη αυτής μας της προσπάθειας, η αρχή γίνεται με τα δύο αυτά έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και η κατασκευή τους θα ξεκινήσει στις αρχές του 2009. Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου, ιδιαίτερα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέκο Κοντό, στον βουλευτή του νομού μας κ. Μιχάλη Χαλκίδη και στον νομάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη, για την συμβολή τους στην ένταξη αυτών των έργων του δήμου μας, που θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση των υποδομών του αγροτικού τομέα της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: