Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΘΕΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ "12"

*Με 13-1 τα μέλη του ΚΑΣ είπαν ΝΑΙ στην θέση "12"
Έπιασαν τελικά τόπο οι πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις που είχε επικαλεστεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Δάλλας και οι επιστήμονες του ΚΑΣ κατάφεραν να ακυρώσουν για δεύτερη φορά την απόφασή τους και τελικά επανήλθαν στην πρώτη απόφαση που επιτρέπει να κατασκευαστεί η μονάδα στην επίμαχη θέση "12".

Το συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού γνωμοδοτεί για τρίτη φορά για το θέμα αυτό και απ ότι φαίνεται θα είναι και η τελευταία.
Το "πράσινο" φως το έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Μιχάλης Λιάπης όταν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (δες παλαιότερη ανάρτηση) Τάσου Κουράκη είπε οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κατασκευή της μονάδας.
Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ που έγινε σήμερα παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ Γιάννης Δάλλας, ο δήμαρχος Βεργίνας Νίκος Παπαποστόλου, ο δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπάμπης Γκιόνογλου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης, το Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχαιολόγων, η Οικολογική Ομάδα Βέροιας και η Αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: